HMD Global ще представи нови модели с марката Nokia на 23 февруари

HMD Global ще представи нови модели с марката Nokia на 23 февруари

HMD Global подготвя събитие в навечерието на Мобилния конгрес на 23 февруари, на което очакваме премиерата на редица нови телефони с марката Nokia. Според наличните досега данни едва ли ще видим новия флагман на компанията, но изглежда ще бъдат анонсираните няколко модела в средния клас и ново устройство в серия Nokia Originals, за които вече ви съобщихме.

Най-голям интерес засега предизвиква Nokia 8.2 5G, който ще е и първият 5G модел с бранда. Според наличните към момента данни устройството може да бъде достъпно в Европа малко след премиерата на цена от 495 евро. Очакваме моделът да предложи чипсет Snapdragon 765 с вграден 5G модем, 6/8GB RAM, 128/256GB памет за файлове и батерия с капацитет 3500 mAh. Възможно е смартфонът да разполага със селфи камера, поставена в подвижен механизъм.

Това ще е четвъртото участие на HMD на Мобилния конгрес, след като компанията направи дебюта си през 2017. Тогава бяха анонсирани Nokia 3310, Nokia 3, Nokia 5 и Nokia 6. След това финландците разшириха значително портфолиото си от устройства.