HMD премахва от смартфоните Nokia спорна функция за управление на батерията

HMD премахва от смартфоните Nokia спорна функция за управление на батерията

С Android 9 Pie Google въведе функционалността „Адаптивна батерия“ (Adaptive Battery), която използва технология за машинно обучение и други техники за постигане на баланс между производителност на устройствата и издръжливост на батерията. Тази новост беше въведена от редица производители, а отскоро сред тях е и HMD Global, компанията зад смартфоните с марката Nokia.

При предходните версии на Android финландците използваха външно решение за управление на батерията, наречено Evenwell, което постепенно е било заместено с това на Google при навлизането на Android Pie. Сега от публикация във форумите на Nokia от компанията съобщават, че Evenwell е изцяло премахната от всичките ѝ устройства, а дори опцията да е видима, тя не функционира.

Evenwell стана популярна в началото на годината, след като в сайта Don’t Kill My App Nokia/HMD бяха отличени като най-сериозен нарушител, що се отнася до техниките за агресивно управление на батерията, прилагани от въпросното решение. Това беше и единственият бранд, който получи изцяло негативен рейтинг на базата на проведените тестове. С времето компанията е променила политиката си, като вече се разчита на черен списък, в който ръчно се добавят приложения, за които да важат прилаганите ограничения.

Източник: Nokia

Оферти на деня

  • Ох, Най-после. Това even well убиваше viber и нямаше съобщенията, убива филтрите за синя светлина, абе всичко на заден план убива и беше много гадно.
    tzincbg