Honor 10 ще получи GPU Turbo и AIS през август

Honor обяви, че на 3 август ще започне разпространението на голям ъпдейт за флагмана Honor 10, който ще добави към възможностите му две важни функции. Едната от тях е технологията GPU Turbo, която ускорява графичната производителност в определени игри, като увеличава средната кадрова честота и намалява потреблението на енергия. По-късно добавката ще достигне и до други модели на Honor като Honor 9, Honor View 10, Honor 8 Pro, Honor 9 Lite и Honor 7x.

Аксесоари за:

Технологията вече е налична в Honor Play, а както писахме, от август ще бъде достъпна и за много от смартфоните с марката на Huawei. Другата новост в ъпдейта е добавянето към камерата на функцията AIS (стабилизация с изкуствен интелект), която вече познаваме от серията P20 на Huawei. Тя помага за намаляване на размазването, като компенсира трептенето на устройството при ръчно заснемане на снимки и видео.

В рамките на 0.2 секунди системата установява дали устройството се държи в ръка с точност 98% и автоматично настройва експозицията и рамкирането, като използва изкуствен интелект за разпознаване на сцена. Заедно с това Honor планира да започне програмата Honor C.E.O. за тестване на нейните телефони от фенове. Тя ще бъде достъпна само за почитатели на марката и онлайн инфлуенсъри със силно присъствие в социалните мрежи.