Клиентите на А1 получават достъп до дигитален портфейл и кредитна карта

През идните седмици A1 ще изпълни и друго от обещанията, които бяха направени при ребрандирането на компанията в края на май, като предложи на клиентите си финансовите услуги дигитален портфейл и кредитна карта. Те се осигуряват съвместно с Айкарт АД и Аксес Файнанс ООД.

Дигиталният портфейл A1 Wallet представлява мобилно приложение, чрез което клиентите ще могат да извършват безконтактни плащания чрез своя смартфон, да изпращат пари в страната и чужбина без такси помежду си и да заплащат сметките си за телефон, интернет, телевизия, ток, вода, парно и други услуги.

Към А1 Wallet клиентите получават безплатна виртуална карта, с която ще могат да пазаруват онлайн, както и възможност за поръчка на дебитна карта, с която ще могат да извършват плащания на POS терминал и да теглят пари в брой на банкомат. 

Дигиталният портфейл А1 Wallet няма да има месечен абонамент и ще е достъпен за изтегляне от Google Play Store след 15 август, а в App Store ще се появи скоро след това. До 30 август приложението ще бъде в тестови режим, а през това време всеки клиент, който го ползва и даде предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус в 1000 MB мобилен интернет.

Втората нова финансова услуга на телекома е А1 кредитна карта, която ще има преференциална лихва и условия за клиентите на компанията, няма да има такси при теглене от банкомат в страната и чужбина и ще бъде без такси за годишно обслужване. Компанията обещава кандидатстването за А1 кредитна карта да е лесно, а предлагането й ще започне след 15 август.

 • А, нямам грам такова желание. Сайта им го погледнах от чисто любопитство и за обща култура, както вече казах - използвам друга банка... :D
  PoceH_BS
 • Има го, да. Но не знаят. Утре отиди в случаен клон и ще ти кажат, че за първи път чуват за подобна услуга.
  Blue Sky
 • Има го като информация на техния сайт (използвам друга банка, да не се смята за реклама) - https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8 Защо не го знаят служителите им е отделен въпрос.
  PoceH_BS
 • Да, важи.
  Blue Sky
 • Значи така при ДСК по-ниска такса, а картата важи в чужбина?
  tzincbg
 • [Quote]самите банки не се натискат да предлагат[/Quote] Не че само не я предлагат, ами досега не съм срещнал служел на банката ми да знае какво е сметка за основни операции. Налага се аз да им обяснявам, че по закон са длъжни да я предлагат всички банки, те отричат, звънят на колегите си от кол центъра и хоп.. ами имало да, но понеже преди Вас никой не ни е питал и не знам... Добре де, когато има нова услуга, банките не информират ли си служителите? Това ми се е случвало във всичките клонове на ДСК, в София и в провинцията. (no)
  Blue Sky
 • Хубава работа, ама ментелска. Вдигнаха таксата за превод от 50 ст на 1 лв и отново ипей остава най-изгоден с техните 82 ст.
  tzincbg
 • Айде няма нужда да се пениш и да се правиш на много знаещ. Никой не обърна внимание тъй като за т.н. [B]"Платежна сметка за основни операции"[/B] съвсем разбираемо повечето хора не са и чували, не само защото е нова глупост а и защото е като цяло безполезна, наложена услуга, която самите банки не се натискат да предлагат. Повечето хора виждайки платежна разбират разплащателна, а дебитните карти си имат пълноценни сметки, които се наричат точно разплащателни, за да може банката да цака и за такса за поддръжка на такава.
  OnlineBG
 • Картата обикновено върви с "Картова сметка". Ти поне направи ли си труда да видиш какво е това чудо "Платежна сметка за основни операции"? Айде да обясня, че ви мързи да четете. Това е сметка дето се ползва да си плащаш тока, водата, данъците и т.н. И като [B]бонус[/B] към такава сметка получаваш дебитна карта (забележи само една). Та на тези дебитни карти получени като [B]бонус[/B] вързани точно на такава сметка (а не някаква друга "нормална" сметка) им спирали част от бонуса - картите да важат в чужбина.
  tweeg
 • Обикновено не можеш да имаш карта без сметка.
  tzincbg
 • Четете бе хора какво пише. [Quote]Преустановява се предлагането на следните [B]допълнителни услуги[/B] по [B][u]Платежна сметка за основни операции[/u][/B]: ............... f. Плащане с дебитна карта на ПОС, обслужвано от друга банка в ч ужбина (вкл. Европейския съюз ); g. Теглене на пари с дебитна карта на АТМ, обслужвано от друга банка в чужбина (вкл. Европейския съюз), извън УниКредит Груп.[/Quote] Айде каже ми колко от вас имат такава сметка: https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankirane/razplashtatelni-smetki/platezhna-smetka-za-osnovni-operacii/ Обикновено имаме това: https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankovi-karti/debitni-karti/
  tweeg
 • [Quote]Visa и Mastercard се приемат от всички търговци в България, но за чужбина не е сигурно - има онлайн магазини /поне английски и немски/, които приемат карти, издадени само от банки в Англия и Германия съответно/.[/Quote] Българска или чужда карта не беше предмет на спора. Коментираше се разграничаването между дебитна и кредитна карта при плащания. Колкото до ограниченията на определени чужди магазини, тях винаги ги е имало, било по държави или разликите в билинг и шипинг адресите. В повечето случаи те са били съображение за сигурност, а ние все още сме в черните списъци на твърде много места. Това за Булбанк е интересно, но така както се разбира на първо четене според мен е немислимо да се случи или поне няма да се отнася за дебитни карти Visa и Mastercard.
  OnlineBG
 • https://www.unicreditbulbank.bg/bg/tarifi-i-obshti-usloviya/promeni-po-tarifi-lihvi-usloviya/promeni-tarifa-fizicheski-iuridicheski-12-09-2018/
  algor
 • [Quote]с дебитни карти на Уникредит например от следващия месец няма да може да се плаща на пос терминал или да се тегли от банкомат в чужбина, ако съответното устройство не е на банка от тяхната група. [/Quote] Това къде го прочете? Може ли някакъв официален линк?
  tweeg
 • Подобни ограничения се заобикалят лесно с PayPal.
  chilko
 • Visa и Mastercard се приемат от всички търговци в България, но за чужбина не е сигурно - има онлайн магазини /поне английски и немски/, които приемат карти, издадени само от банки в Англия и Германия съответно/. Като е добре да се проверят и промените в условията на нашите банки - с дебитни карти на Уникредит например от следващия месец няма да може да се плаща на пос терминал или да се тегли от банкомат в чужбина, ако съответното устройство не е на банка от тяхната група.
  maxito2
 • Скоро А1 планира да навлезе и на пазара на музикален стрийминг със своя платформа, която се развива от A1 Group и Amеrica Movil. Тя ще разполага с богато съдържание от над 30 милиона песни на всички световни изпълнители – от класическа до модерна музика. Клиентите на услугата ще имат възможност да слушат и всички стилове от българската музика.
  wer_aac
 • Е хайде престанете де - осрахте темата с тъпотии и лични заяжданици. Аман вече! пп. Поста не е само към теб, нищо, че като последно писане се закачам за отговор.
  algor
 • Не са платени че човек... заблудени са. Мислят си че като защитават безмозъчно работодателя си ще направят впечатление и ще получат повишение в службата. Въпросът е че никъде не гледат с добро око глупавите и подмазвачите... :|
  AVKansazov
 • Такъв оператор няма, има А1. Говоря чисто и просто като търговско наименование и марка.
  wer_aac