Honor създава 5G лаборатория

Honor създава 5G лаборатория

Притежаваният от Huawei бранд Honor обяви, че създава 5G лаборатория (5G Experience Lab), която ще помогне за развитието на стратегията му около мрежите от следващо поколение. Това става малко след премиерата на чипсета Kirin 990, който ще има и вариант с интегриран 5G модем. Компанията намекна и за Honor Vera30, който ще е първият й смартфон с този чипсет и съответно с 5G възможности. Премиерата му се очаква през последното тримесечие на годината, така че скоро би трябвало да научим повече за него.

Honor 5G Experience Lab включва отдел за тестване на комуникационни протоколи, в който посетителите ще могат да научат повече за различните стандарти за мобилни мрежи, и има различни зони, които демонстрират ползите от 5G в ежедневни ситуации. Лабораторията може да симулира честотните диапазони и обхвати, които са в употреба в различни страни, което позволява на посетителите да изпитат преминаването между различни мрежи сякаш ползват международен роуминг.

Kirin 990 5G е унифицирано решение, което поддържа Sub-6 GHz 5G мрежи с архитектури SA и NSA, което го прави готов за бъдещето. От Honor посочват, че компанията е имала готовност да пусне 5G телефон през първата половина на годината, но е инвестирала в модел, който да поддържа и двете архитектури, за да могат потребителите да се възползват от всички предимства на технологията. Смартфоните от серията Vera30 ще разполагат и с други търсени от потребителите технологии като добавена реалност (AR) и 4K видео резолюция.

Снимката показва скорост на качване и изтегляне на данни през 4G (ляво) и 5G (дясно) мрежи.

Оферти на деня