Honor се договори за чипове с Intel и Qualcomm

Honor се договори за чипове с Intel и Qualcomm

Китайската компания Honor, която доскоро беше част от Huawei, вече започва да отчита позитиви от новия си независим статут. В края на миналата седмица компанията обяви, че е сключила споразумения с основни доставчици на чипове като Intel и Qualcomm. През ноември Huawei продаде Honor на консорциум от 30 дилъра на бранда, за да може компанията отново да получи достъп до необходимите й чипове, след като той беше прекъснат от американските санкции срещу Huawei.

Преди дни Honor представи View40, който е първият модел след раздялата и ползва чипсет MediaTek Dimensity 1000+, а заедно с това разкри, че вече има собствени споразумения с компании като AMD, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Samsung, SK Hynix и Sony. Източник от индустрията е споделил за Reuters, че отделянето на Honor е било достатъчно за доставчиците да започнат да осигуряват нужните компоненти.

Като част от Huawei Honor правеше главно достъпни устройства, но сега компанията иска да предлага модели от по-висок клас и да разшири своята международна мрежа. Honor ще продължи и да следва продуктовата стратегия "8+1+N", за да предлага свързани устройства от различни категории. Компанията посочва, че има почти 8000 служители, а над 50% от тях са заети в изследователска дейност в 5 основни центъра и над 100 лаборатории за иновации в глобален мащаб.

Източник: Honor