Honor V30 може да се появи и в Европа

Honor V30 може да се появи и в Европа

От доста време се появява разнообразна информация около бъдещата серия смартфони Honor V30, която може да бъде представена още през този месец в Китай. Има голяма вероятност обаче устройствата да бъдат достъпни и в Европа, за което подсказват източници на GSMArena. Информацията се базира на заявки от юли за запазване на търговски названия към EUIPO за имената „Cine-Lens“ и „Camera Matrix“ от компанията майка на Honor Huawei.

Очаквахме те да се ползват в Huawei Mate 30 Pro и наистина думата Cine присъства в някои маркетингови материали за основната камера на телефона. Според новата информация Camera Matrix обаче ще дебютира с Honor V30 или V30 Pro. По-ранни слухове твърдят, че в поне един от новите модели ще бъде внедрен 60МР сензор, който вероятно ще има нещо общо с използвания при Mate 30 40МР RYYB сензор. Засега няма повече подробности за Camera Matrix, но се твърди, че става дума за нова и вълнуваща технология, която ще дебютира в серията Honor V30.

Сред очакваните параметри на устройствата са чипсет Kirin 990, а V30 Pro ще има и 5G вариант. Моделът може да включва OLED дисплей с два отвора за селфи камерата, четворна основна камера и батерия с капацитет 4200 mAh с технология за бързо зареждане при 40W. V30 най-вероятно ще предложи LCD екран с единичен отвор, тройна камера и батерия с капацитет 4000 mAh и зареждане при 22.5W.

Източник: GSMArena

Оферти на деня