Honor View20 предлага изобилие от екстри на цена от 569 евро

Honor View20 предлага изобилие от екстри на цена от 569 евро

Днес Париж беше сцената за глобалното представяне на първия флагмански смартфон на Honor за тази година – сигурно се досещате, че това е модела View20, който беше представен в Китай в края на миналата година. Смартфонът има интересен дизайн с нанолитографска техника за обработка на задния панел, която създава V-образен градиент и е снабдено с вградена в дисплея селфи камера. Тя е с резолюция 25МР (f/2.0) и е монтирана по специален начин под LCD дисплея, а за създаване на път за светлината слоевете от панела се ползва процес на фотолитография, който позволява предната камера да се намира под зона с диаметър 4.5 мм.

Селфи камерата има специално създадена леща, която според компанията е изработена с много висока прецизност. Honor V20 предлага 6.4" 19.25:9 LCD дисплей с резолюция 1080 x 2310 пиксела (заема 91.8% от предния панел), осемядрен чипсет Kirin 980 и 4000 mAh батерия, която поддържа зареждане при 22.5W. Смартфонът е снабден и със специална система за течно охлаждане, която е от полза при забавленията с игри - Honor твърди, че тя може да намали температурата на телефона с до 10 градуса. Технологията охлажда и камерата за безпроблемна продължителна работа. Добавена е и тройна Wi-Fi антена, за да не се пречи на качеството на връзката при хващане на телефона.

Основната камера разчита на 1/2“ 48MP сензор Sony IMX586 с Quad Bayer пикселна подредба и бленда f/1.8 - при снимане може да се ползва пълната резолюция или да се създават 12МР детайлни кадри чрез комбиниране на пикселите. Камерата разчита и на технология за изкуствен интелект, която й позволява да прави 48МР снимки в режим AI Ultra Clarity чрез комбиниране на множество кадри в едно крайно изображение с висока детайлност. Включен е и 3D ToF (time of flight) сензор за сканиране с инфрачервена светлина на средата и обектите пред нея и отделянето им от фона. Тази добавка се ползва за неща като изчисляване на калориите в храна, за управление на игри чрез движения на тялото (работи подобно на Kinect), за ефекти с добавена реалност и дори за ретуширане на тялото в снимки и видео.

Honor View20 използва Android 9 с интерфейс Magic UI 2.0.1, a сред софтуерните добавки откриваме GPU Turbo 2.0, АIS (електронна стабилизация с изкуствен интелект) в камерата и познатия нощен режим за снимане с дълга експозиция от ръка. Не е пропусната и опцията за връзка на телефона с монитор, мишка и клавиатура, а на свой ред Link Turbo комбинира Wi-Fi и мобилна връзка за бързо изтегляне на големи файлове и намаляване на латентността при забавления с игри. Скоро устройството ще поддържа и Fortnite при 60fps, а освен това потребителите му ще получат специален скин в играта. Honor View20 ще се предлага в черно, синьо на цена 569 евро за 6/128GB и в синьо и червено на цена 649 евро за версията с 8/256GB – това е специална колаборация с италианската модна марка Moschino. В България ще се предлага само първата версия на цена 1149 лв. Продажбите започват в началото на февруари в Telenor, А1 и Технополис в синьо и черно.