HP добавя 5G възможности към Elite Dragonfly

HP добавя 5G възможности към Elite Dragonfly

HP е готова да обнови своя тънък и мощен бизнес лаптоп Elite Dragonfly, който от края на миналата година се продава и в България, с някои доста интересни функционалности. Една от тях са опционалните възможности за работа с 5G за скорости на изтегляне на данни до 3.6GHz, но съвсем очаквано тази екстра ще се предлага само в страни с работещи мрежи от следващо поколение като САЩ, Германия, Италия, Испания, Обединеното кралство и Франция.

Новият Elite Dragonfly G2 е и първи в света, който може да бъде снабден с модул на Tile - това позволява устройството да бъде проследено през приложение дори и да не е включено. Технологията работи през Bluetooth, но има функция, която позволява на другите потребители да прихващат сигнали от Tile, които са извън обхвата на техния собственик.

Лаптопът отново е с тегло, започващо от 0.99 кг, но вече предлага възможности за конфигуриране с процесори Intel Core i3, i5 или i7 от 10-о поколение с до 16GB RAM и до 2TB памет за файлове. Отново откриваме 13.3" дисплей с Gorilla Glass 5 и резолюция full HD или 4K, а в зависимост от модела и батерията (2 или 4 клетки) можете да получите живот на батерията 16.5 или 24 часа.

HP е обновила и опционалния вграден филтър за сигурност Sure View, който с натискане на бутон позволява съдържанието на екрана да се вижда само от стоящия директно пред него. Иначе Elite Dragonfly G2 пак ползва рециклирани материали - 82% от механичните части в него са от такива. Новият лаптоп ще се продава от февруари, но засега не е известно на каква цена. Най-евтината версия на първото поколение струваше 1549 долара, така че цената на Dragonfly G2 вероятно ще стартира от това ниво.

Източник: HP (1), (2)