HTC DIx ще бори Galaxy Note II с 5" 1080р дисплей и четириядрен процесор

HTC DIx ще бори Galaxy Note II с 5
В началото на септември видяхме снимки на неизвестен телефон на HTC и предположихме, че може би е неизвестният HTC 6435LVW, информация за който се появи в различни тестове. Нова информация на HTC Source потвърждава, че това е телефонът, и споделя допълнителни детайли за него, които го правят едно от устройствата, които очакваме с особен интерес. Това е така, защото моделът разполага с 5" дисплей с резолюция 1080р (пикселната гъстота е 480 ppi) и най-вероятно ще изпревари по отношение на пазарната премиера китайския Oppo Find 5.

Другите характеристики включват четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4, 1.5GB RAM и 16GB вградена памет. Източникът на HTC Source твърди, че телефонът има втори LED индикатор за пропуснати обаждания върху задния панел, близо до камерата. Според информацията батерията е вградена и няма слот за допълнителна памет. В момента името на модела е HTC DIx, но засега не е ясно под какво наименование ще се появи на пазара. Не е изключено да се нарича DROID Incredible X и да се появи първо в мрежата на американския оператор Verizon, а по-късно да достигне и до други пазари.

По всичко личи, че HTC ще ни срещне с интересни модели, които ще са в продажба преди коледните празници - на 19 септември компанията организира събитие, на което очакваме да покаже нови устройства. Освен модели с Windows Phone 8 и HTC DIx, друг кандидат за скорошна премиера е и HTC One X+ с NVIDIA Tegra 3 Plus, чийто фърмуер вече се появи в интернет.

http://htcsource.com/2012/09/exclusive-5-inch-htc-dix-phablet-to-feature-quad-core-processor-1-5gb-of-ram-and-16gb-of-internal-storage/

 • "Плюем" е силно казано, просто [u]за мен[/u] това са недостатъци, било то айфон или хтц. Просто наистина не виждам причината да не отрежат едно капаче отзад. Уж по-здрав, ама......................... както и да е. Мен втората батерия (в комбинация с външното зарядно което ползвам и като "кутийка" ) на S2-ката неведнъж ме е спасявала.
  fintaraBG
 • Пълно глупости са това , не познавам никои които да си носи втора батерия с него , дори не познавам човек които да си е купувал нова батерия за телефона , защото всеки телефон на 2-3 години вече е остарял морално и го сменя с нов. Относно паметта също съм с 8ГБ и не ми е нужна по голяма , а и ползвам Dropbox . А каде отиде хваления ретина досплей на Iphon питам аз? А защо не го плюете него , че не е със сменяема батерия ?
  Lu4o83
 • Много ясно, че всичко е до гледна точка и нужди. Ама малко странно ми се стори на телефон с подобни характеристики да се коментира единствено батерията и SD картата. Все едно Мерцедес обявява новия си супер модел и да започнат коментари, изобщо не ми я хвалете тази кола, касетофона й не чете mp3-ки. Разбира се, че ще се намери някой на който да му трябва да си сменя батерията, но аз поне не познавам човек, който си носи втора батерия в джоба. Слота за мемори карта е хубаво нещо, но ако има достатъчно вградена, не ми се струва задължително. Нагледал съм се на хора които много държат телефона им да има слот за карта и после мушкат една 8GB карта и се чудиш за какво е бил зора.
  board
 • Знам за това решение, но по-лесно, по-бързо и удобно е просто да сменя батериите. Относно паметите, пак казвам, не правете някакви генерални заключения, ако на вас не са ви нужни, не значи че всички мислят като вас!
  fintaraBG
 • Въпрос на гледна точка - на мен изброеното от теб са ми дреболии, защото процесорите вече са предостатъчно мощни така или иначе, дисплеят също няма особено значение в споменатия от теб аспект - не е като да седнеш цял ден да се взираш в него или да вършиш професионална работа на него. Филми също е по-разумно да си гледаш на домашния комп или лаптопа така или иначе. A и не забравяйте, че тези телефони струват купища пари - просто подобни компромиси са напълно неприемливи.
  mkpetrov
 • Това с батерията има резон, особено за хора, които нямат никакво време да презареждат и ползват телефона на много кратки интервали. Но да, това са малка част от хората и такива обикновено не си взимат 5-инчови умни апарати, поради горепосочената причина. 32 гиги са абсолютно предостатъчни. Мрънкането е по инерция, щото хората са промити от маркетингови глупости и нещо са забравили да мислят. Ако беше таблет - бива - филми, големи неща за голям екран, но на 4-5 инча е безумие повече от 16гб. Музика? Абсурд. Повече от 10гб., преко сили! Има къде-къде по-евтини решения за музика. Също като 441ppi - над 350(ако не се лъжа) е абсолютно невидимо за окото. Отново маркетингови трикове. --- ХТЦ докато непроменят този безумен интерфейс и не започнат да ъпдейтват овреме, ще си идат в шеста глуха. От две години вадят един и същи апарат в различни размери, а нямат фенбойската маса на епъл, за да си го позволят. Самсунг ще ги изядат.
  aPhone
 • подобно устройство (nokia dc-16) решава проблема с допълнителната батерия и освен това може да се ползва с други джаджи. в мтел го видях за 50 лв
  chilko
 • Тези дреболии за мен са много важни "дреболии", а смятам и за много други хора също. С днешните смартфони обичам да нося по 2 батерии (1 в телефона и 1 резервна) за да не се притеснявам да остана без смарт изобщо. Относно слота за сдкарта, тоя въпрос е безкраен, защото различните хора имат различни потребности. Някои не могат да запълнят 16Г, други 32Г са им малко. Да не говорим че обикновено microsd картичката е по-евтина от смарт със повече памет...
  fintaraBG
 • Не знам защо се представя като конкурент на Note, след като размера на дисплея е доста по-близък до този на SGS3? А иначе не разбирам защо всяка една тема трябва да се посреща с мрънкежи. Представят ви телефон с хардуер много по-добър от всичко на пазара в момент, а започват да се обсъждат разни дреболии. Дисплей с два пъти повече пиксели от всичко налично на пазара в момента, процесор пак в пъти по-мощен... но най-важното било, че не се сменяла батерията. Че кой изобщо си сменя батерията на телефона, като сегашните карат по 3-4 години? А ако сложат 32 или 64GB, за какво ти е карта с памет?
  board
 • Бе глупости са тия облачни услуги, все още не е такова времето че навсякъде да има не супер бърз, а някакъв нет изобщо! Не го ли разбират тия производители...
  fintaraBG
 • Според мен орязването на слота за външна памет е с цел да се пробутват разните му там облачни услуги, аз за това и не харесвам мобилните устройства на Сасмунг поръчни от гугъл (Nexus серията), технически всичко е както трябва ама няма слот за допълнителна памет.
  vinse
 • Преди време, някакви анализатори, мисля, че беше вътрешно изследване, казаха на шефовете в HTC, това, което шефовете искаха да чуят, а именно, че потребителите не искат слот за разширена памет и сменяема батерия и от тогава гледаме безумици. Да кажем, че са сгрешили, обаче, не се ли усещат, че Samsung представят вече два флагмана (SGS 3 i Note 2) и изтъкват като предимство слота за SD памет?
  kayovas
 • И сигурно ще е максимум 2000mah.:| Много западнаха HTC, тотално обезличаване.
  mkpetrov