Цялото метро с мобилно покритие до края на годината

Цялото метро с мобилно покритие до края на годината
През юли от "М-Тел" потвърдиха, че работата по осигуряване на покритие в новия лъч на метрото и на спирките от първия, които нямат такова, върви по план. Нещо повече - трите оператора били уточнили техническите параметри и подписали договор, като изграждането на необходимата инфраструктура щяло да започне до седмици. Тогава се надявахме, че всичко ще е готово за пускането в движение на новия лъч в края на август, но за жалост това не се случи.

Според информация от изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев покритието ще бъде изградено до края на тази година и от началото на следващата всички спирки ще позволяват употребата на мобилни телефони за разговори и достъп до интернет. Операторите ще използват общ предавател с различни честоти, а поръчката вече е възложена на чужда фирма.

http://radiosofia.bnr.bg/News/Pages/29082012mobmetro.aspx

 • Доста хора май съвсем дадоха фира !!! Повярвайте ми никой няма да страда за вас за 10 мин. докато сте извън покритие .../освен жена/мъжа ви/:D:D:D
  konsta66
 • За станциите ясно, ама ще има ли сигнал в тунелите, докато пътуваш?
  fashion_m
 • Мисля, че под мобилно покритие се има в предвид 2G/3G, а не непременно WiFi, още повече безплатно, не че няма нужда, но все пак - те обхват да осигурят, другото е екстра. Колкото и да не му се вярва на някой има хора, които имат безусловна нужда от обхват през цялото време, а без такъв в метрото е определено пречка за изпълнението на ежедневните си ангажименти и отговорности. Сега нещата ще се наредят и за тях. В тази връзка искам да изкажа личните си наблюдения - колкото и да не ми се вярва, досегашния обхват, макар и частичен е най-добър точно от Мтел, дано това се промени до края на годината и другите два играча да влязат под земята:)
  @PLAYLIFE
 • [Quote]Не знам,ама на станция Васил Левски няма грам покритие на никой от операторите. [/Quote] Какъв Левски!? То на сп. Софийски университет,който е първият лъч на метрото, няма WI-FI, та камо по спирките от втория лъч!
  KuKeR
 • Много ще е добре, ако покрият цялото метро (yes) Не веднъж ми се е случвало чакайки на спирката да искам да проверя нещо в нета или да се обадя...
  board
 • Не знам,ама на станция Васил Левски няма грам покритие на никой от операторите.
  kom6ito
 • :D няма угодия, ако нямаше сигнал щеше да има критики, че не са осигурили покритие.:P
  mkpetrov