HTC U11 e вече в магазините на “Мтел”

Очаквахме HTC U11 да се появи на нашия пазар около 20 юни, но явно компанията е успяла да достави първите бройки по-рано, защото “Мтел” обяви, че устройството вече може да се намери в магазините на компанията. Телекомът съобщава, че предлага телефона на цена 48,99 лева на месец, или 979,99 лева в брой с двегодишен договор за абонаментен план “Мтел без граници 3XL”, но по някаква причина все още не се показва в онлайн магазина на компанията.

Аксесоари за:

HTC U11 вече успя да застане на първото място в класацията за камерафони на DxOMark, като изпревари доскорошния лидер Google Pixel. Телефонът е с водо- и прахоустойчив (IP67) корпус и предлага 5,5” QHD дисплей, чипсет Snapdragon 835, 4GB RAM, 64GB разширяема памет и сензори в страничната рамка за управление на различни функции чрез стискане. Смартфонът е снабден с 12МР UltraPixel 3 камера с оптична и електронна стабилизация, а батерията му е с капацитет 3000 mAh.

 • Какъв проблем може да е дори за полуумряла компания като НТС, че вместо 200 ще продаде "само" 150 апарата от дадфен модел в България?
  samoznai
 • Ще стане проблем . Няма как потребител да види как в тубата си рисуват дечица и къщички с резец върху гърба на някой флагман за 1000 долара отзад върху уж Горила стъклото или пък се чупи като вафла и после да го купи. А и с тия тотално извити ръбове отстрани без грам кант вече взеха да се оливат . Не стига че рамките от скапани там сплави а и са ти го направили постоянно да го изпускаш . Много потребители мразят да ползват кейсове .
  gergoff
 • Цените се формират от цени на суровини и вложен труд+маркетинг, не от резултати. Освен това, очевидно има търсене, затова има предлагане. Това, че тук не всеки може да си го позволи изобщо не е проблем на брандовете. Бездруго сме смешен пазар.
  samoznai
 • Цените на флагманите от 2017 бих приел да са такива /защото те се сформират на базата на постигнати нива на резултати/ , но само ако и корпусите бяха направени на ниво Премиум , а те са на ниво Боза .....
  gergoff
 • Просто някои хора още не са свиканли, че цените на флагманите скочиха толкова много. Не е далече времето, в което флагман излизаше на цена от ±1,200 лева за първите няколко месеца и вървеше около 1,000, когато се разминеше малко вълната покрай представянето. Разбираемо е, имайки предвид, че телефоните сега са два пъти по-скучна материя, не предлагат нищо ново, но въпреки това струват с 50% отгоре. Някои очакваха, че китайците само ще смъкнат цените на големите производители, но явно не е така.
  muamamu1
 • Нещо ми убягва логиката на спора :| По-скъпи или по-евтини флагмани искате? Все пак получавате току що излязал флагман, предлагащ най-добрия хардуер, който има на пазара, с хубава камера и приличен дизайн. Няма как да е с цена 1000 лева. Догодина може и да стане толкова. А сапфирената версия с 6 гб ще е още по-скъпа. Някой ако го е закупил вече, да сподели мнение за телефона.
  Butti_Muhar
 • Да очаквате, че цената на даден продукт ще се определя от доходите и покупателната способност на населението на една страна е признак на невежество и липса на елементарна обща култура.
  samoznai
 • [Quote]И между другото хората с 1500 лири в UK се броят за бедни и не им е целта на живота да си купят най-скъпия телефон, както е тук.[/Quote] [Quote]Ти май през живота си не си бил в UK [/Quote] И защо мислиш така ? Горният цитат е много точен. 18000 паунда годишна заплата в UK действително е много ниска. Чистачите вземат повече. Също сервитьорите и барманите, понеже предполагам, че с това се занимаваш там. В което няма нищо лошо.
  buttman
 • Вече го имат. Към 1100 с план за 45 лева или нещо такова.
  samoznai
 • Така е, да, ама народа нали все трябва да мрънка за нещо... пп. Аз се чудя дали да не продам S8 Plus-а ми и да взема да пробвам U11. То е ясно, че ще се прецакам, ама ме сърбят ръцете, честно казано. :D
  algor
 • За 980лв с план дори за 40лв (Смарт ХЛ +), телефона стъпва всичко с таксите 1940лв. Много добра оферта за двете години, а плана е отлично балансиран откъм мегабайти за страната и ЕС. Има си и минути за чужбина предоволно. Апарата е страхотен. Веднага ми пасна в лапата и ако сега трябваше да преподписвам въобще нямаше да се замислям. Между другото се очаква тия дни и от Теленор.
  Ванката
 • btw в английския магазин цената на телефона е 649 паунда (1452 лв), но регистрираните в HTC Club могат да го вземат за 585 паунда (1309 лв). Регистрацията е свободна и безплатна и дава отстъпки и за други продукти. http://www.htc.com/uk/newsletter/
  chilko
 • Ти май през живота си не си бил в UK... Това за стандарта ще се направя, че не съм го прочел, достатъчно се посмях. Колкото до пределянето на цените на телефоните, явно нас ни слагат на нивото на Англия и Германия например, щом цената е същата. Въпреки, че англичаните не ги бърка чак толкова, независимо дали е най-скъпият или най-евтиният телефон в повечето случаи го взимат на лизинг.
  drimdiard
 • Идея си нямаш за живота в чужбина. 1500 лири заплата в UK са нищо и те ти осигуряват по-нисък стандарт на живот от 1500лв тук. Както вече ти го казаха никой производител не го вълнува каква ти е заплатата за да се съобразяват с това цените тук. По същата причина и автомобилите не са с по-ниски цени. А за запатите и стандарта в чужбина, не всичко са телефони и ядене. За едно домакинство в Англия има още куп разходи, данъци, услуги и др., които тежат на бюджета в пъти повече от тук. И между другото хората с 1500 лири в UK се броят за бедни и не им е целта на живота да си купят най-скъпия телефон, както е тук.
  OnlineBG
 • Елементарни икономически познания нямате ли, че давате цената на флагман във фирмения му сайт? За първи път ли чувате, че всеки производител определя една цена за Азия, друга за Европа и т.н.? Да сте чувал, че в себестойността на всяка стока има транспорт, мита, акциз, ДДС, гаранционно обслужване, заплати и т.н.? Купете си го от сайта на HTC тогава и стига ревахте с това "дране" и подобни изрази. Държа да имам апарат, предназначен за Европа, както и гаранция, която 2 години да защитава интересите ми. В последните 2-3 години няма флагман без проблем и като ще се дават толкова много пари, искам спокойствието, че ще бъде отремонтиран без проблем апарата ми (каквато и марка да е). Относно плана обясних по-горе - цената от 1000 лева с план е супер, при положение, че цената само на апарата е 1500 лева. Мрънкате, мрънкате, мрънкате и накрая нито хубав план ползвате, нито си позволявате апарат, извън китайските еднодневки.
  algor
 • Не ми сравнявай долари с левове. Нормално е да е по-скъпо, защото нашата валута се влияе от еврото. Аман от хейтъри.
  Dubspace
 • Я не аманвай така, а ми обясни как с цената си от 650 долара на свободна продажба от сайта на ХТС не е равно на 1000 лв. с план тук? Чак хванали да се възмущават и да обясняват.. Ми нека ви дерат тогава, щом ви е кеф.
  arakchiev
 • Едно уточнение, но то не променя нещата:средната заплата у нас надхвърли 1000 лв., но това е бруто :)
  Боби13
 • Колега, по тази логика всеки производител би следвало да има различна цена за отделните държави по света. Не виждам какво общо има държавната политика и стандарта на живот с цените на телефоните. А телевизорите? Колите? Жилищата и имотите? Обзавеждането? Иначе вкарайте предложение в парламента минималната работна заплата да стане 2500 лева, за да може всеки българин да си купи спокойно който флагман си поиска и да му остават още куп пари. Така всеки месец ще си пробвате различни флагмани спокойно.
  algor
 • Не знам защо винаги цените в чужбина се обръщат в левове, но примерно в UK цената на свободна продажба е около 1350 лева. Обаче средната заплата е 1500 паунда, и хората могат да си позволят да дадат 600 от тях за телефон. При положение, че средната заплата в България е 600 лева, кой може да си купи телефон за 950?
  drimdiard