HTC U11 Eyes предлага двойна селфи камера

HTC U11 Eyes предлага двойна селфи камера

Двойните камери се завръщат в телефоните на HTC, след като компанията беше сред пионерите на тази функция, но по-късно реши да я изостави. Първият нов продукт с такава камера е представеният днес модел HTC U11 Eyes, за който писахме още в края на миналата седмица. Устройството предлага познатия от U11+ дизайн, но осигурява малко по-скромен хардуер, който му позволява да има и по-ниска цена. Сред характеристиките са осемядрен чипсет Snapdragon 652, 6-инчов дисплей с резолюция 2160 x 1080 пиксела, 4GB RAM, 64GB разширяема памет и батерия с капацитет 3930mAh. Основната камера (същата като в HTC U11) е с резолюция 12МР и бленда f/1.7, има оптична стабилизация и може да записва 4K видео с Hi-Res звук. В комплекта са включени USonic слушалки, които се настройват според формата на ухото на потребителя и потискат околния шум.

Сред другите особености са Edge Sense за команди чрез сензорите за натиск в страничната рамка, водоустойчивост (IP67), три микрофона и двойна предна 5МР камера с бленда f/2.2 и 80-градусов зрителен ъгъл. Селфи камерата поддържа заснемането на снимки с боке ефект и позволява последващо префокусиране на снимките. Добавени са опции за прилагане на стикери, разкрасяване и преглед на боке ефекта в реално време – все функции, които вече са задължителни за камерафоните с двойни камери. Устройството поддържа и функцията HDR Boost, чиито възможности ни впечатлиха в U11, а освен това е налична и в по-евтиния U11 Life, който вече се продава и в България.

Подобно на други скорошни смартфони от Китай и HTC U11 Eyes осигурява възможност за лицево разпознаване, като се ползва предната камера. Според Engadget устройството отчита 128 лицеви вектора и може да направи разлика между реално лице, снимки и видео. Камерата може коректно да разпознае собственика на телефона дори и той да носи шапка, очила и маска за филтриране на въздуха. Тази опция може да се появи и в другите модели U11. Засега не е ясно дали HTC U11 Eyes ще се продава извън Азия. Продажбите в Хонконг започват от сряда на цена 3898 хонконгски долара (около 500 щатски долара) в червено, сребристо и черно, но от Engadget посочват, че стартовата цена всъщност може да падне до около 3200 хонконгски долара.

Източник: Engadget, HTC