Huawei Band 4 Pro е с AMOLED дисплей и GPS

Заедно с премиерата на новата серия смартфони nova 6, Huawei представи и нова фитнес гривна - Band 4 Pro. За разлика от стандартния вариант в серията, този идва с AMOLED екран с диагонал 0.95 инча с резолюция 240 х 120 пиксела. Също за разлика от Band 4, тук зареждането става чрез допълнителен аксесоар.

Моделът включва NFC свързаност за мобилни разплащания, както и вграден GPS за точно проследяване на тренировките без нуждата да носите смартфона си. Освен това са налични сензори за отчитане на сърдечния ритъм и нивото на кислород в кръвта. Проследява се и качеството на съня с отчитане на различните му фази.

През гривната можете да управлявате музикалния плейбек в смартфона си, да получавате известия и информация за входящите повиквания. Гривната може да проследява 11 вида тренировки (включително плуване) и да предоставя съвети за по-добро представяне. Устройството включва продълговат сензорен бутон под дисплея, с който се връщате към основния екран.

Huawei Band 4 Pro ще е достъпна в Китай от 12 декември на цена 399 юана (51 евро), като очакваме скоро след това да се появи и в други региони, включително у нас. Гривната ще е налична в червен, розов и черен цвят.

Източник: Huawei