Huawei е доставила 240 милиона смартфона през 2019

Huawei е доставила 240 милиона смартфона през 2019

Миналата година беше предизвикателна за Huawei, което беше свързано с наложените от страна на САЩ санкции. Въпреки това компанията успява да се представи добре на фона на неприятностите, което става ясно от нови данни за продажбите за 2019 - от тях става ясно, че през миналата година са били доставени 240 милиона смартфона. При сериите P и Mate се отчитат с 50% по-добри резултати спрямо предходната година.

Очаква се приходите на компанията да достигнат 850 милиарда юана (110 милиарда евро), което представлява ръст от 18% на годишна база. Макар това да е по-малко от очакванията преди налагането на санкциите, китайците се справят доста добре. През 2020 Huawei възнамерява да продължи разработката на екосистемата Huawei Mobile Services, която да бъде алтернатива на решенията на Google, с което да намали зависимостта си от компании от чужди държави.

От компанията споделят още, че през 2019 са продадени над 2 милиона броя от часовника Watch GT 2, който е в продажба от три месеца. Освен това са доставени и над милион броя слушалки FreeBuds 3, а приложението Huawei Health има над 100 милиона потребители. През 2019 Huawei е успяла да продаде и над 6.9 милиона смартфона с 5G възможности.

Източници: Huawei CentralSohu