Huawei Mate 20 беше забелязан на IFA

Миналата седмица изобилстваше от новини за Huawei около участието на компанията на изложението IFA и премиерата на новия чипсет Kirin 980. Той трябва да се появи първо в серията Mate 20, което очакваме да стане през октомври, но междувременно едно от устройствата в нея беше забелязано в Берлин. Испанският блог Teknofilo е успял да заснеме снимки на телефона в ръцете на служител на компанията, но засега все още не е ясно дали това е Mate 20 или Mate 20 Pro. Както може да се види снимките не разкриват много за дизайна на телефона, защото той е прикрит от калъф.

Издава го обаче особената подредба на основната камера, която комбинира три сензора и LED светкавица. Това оформление беше разкрито наскоро от сайта XDA Developers, а снимките на реално устройство го потвърждават. Засега не е ясно дали снимките показват Mate 20 или Mate 20 Pro - очаква се по-голямото устройство да има вграден в дисплея сензор за отпечатъци. Снимките показват и долната част на телефона, която на пръв поглед съдържа само USB-C порт, но по-внимателно вглеждане показва, че до него е поставен слот за карти.

Липсата на отвори за говорител означава, че компанията вероятно го е поставила върху предния панел. Заедно с това от Китай дойде друга снимка на прототип на Mate 20, която показва същата тройна камера и поставен под нея сензор за отпечатъци. Иначе на щанда на Huawei на IFA беше забелязан и модул за камера със същата L-образна конфигурация, но засега не е ясно дали ще бъде използвана в Mate 20 и Mate 20 Pro или само в единия. Премиерата на серията ще бъде на 16 октомври в Лондон, така че има достатъчно време да научим всички подробности за новите устройства в аванс.

Източник: Teknofilo

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.