Huawei Mate 20 може да има 6.9" OLED дисплей

Информация от Южна Корея разкрива, че очакваният в края на годината модел Huawei Mate 20 най-вероятно ще има по-голям дисплей от своя предшественик. Това става ясно от публикация на корейското издание The Bell, в която се посочва, че Huawei е поръчала на Samsung OLED панели с диагонал 6.9", а компонентите ще се използват в стратегически модел през последното тримесечие на годината.

Препоръчани оферти

Тогава по традиция китайската компания анонсира своя флагман за втората половина на годината, така че можем логично да предположим, че този дисплей ще намери място именно в Mate 20. Според информацията в момента Samsung осигурява на Huawei мостри от дисплея, а масовите доставки са планирани за края на третото тримесечие. Това също подкрепя теорията, че този компонент ще е за модел в серията Mate 20, защото миналата година Mate 10 и Mate 10 Pro бяха представени на 16 октомври, а продажбите им започнаха малко по-късно.

В увеличаването на размера на дисплея има логика, защото моделите Mate винаги са били по-големи от устройствата P. Тази година P20 Pro се сдобие с 6.1" OLED екран, който е по-голям от 6" в Mate 10 Pro, а ако Mate 20 заложи на диагонал 6.9", ще успее да предложи по-голям дисплей от Galaxy Note9, който се очаква да ползва 6.38" панел. Според прогнозите през втората половина на годината Apple ще предложи iPhone с диагонал на екрана 6.46", който ще е насочен към Китай, а Huawei смята да се бори с него именно с Mate 20.

Източник: The Bell

 • След като продажбите на таблети намаляват всяка година, значи мнозинството не мисли като теб. И сега всеки е свободен да си купи малък телефон до 5 инча и ще има "удобство в ежедневието".
  Вито
 • Който иска да се прави на Мечо Пух - да го прави. За мен на първо място е удобство за ползване в ежедневието на едно устройство. За задачи, за които се изисква друго - размери, резолюции, мощност и др. подобни, си има и съответно устройства за това - таблети, лаптопи т.н.
  KuKeR
 • [Quote]Всичко, което казвам е - свиква се. Както се свиква и да пишеш с десет пръста вместо с два. [/Quote] Абе сигурно се свиква, ама все пак предпочитам да ми предложат това, което аз харесвам, а не да трябва да свиквам на сила. Не е ли това най-доброто на потребителите, да има разнообразие за всеки вкус, а не да свикваме с каквото ни спуснат. То сигурено и с ноча се свиква, ама на мен продължава да не ми се иска. Колкото до размерите, S8+/S9+ не са толкова големи телефони. Реално споменатия в новината телефон с 6,9" дисплей вероятно ще е оше с по сантиметър по-голям в посока. Смяташ ли, че ще продължи да ти е удобно? Или колкото повече, толкова повече.
  board
 • Ами чети и ти, не стигай само до руски сайтове. https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82 Ето ти и английската версия, малко по подробна: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Phablet С други думи от години мнозинството устройства са фаблети, ти си им викай както искаш.
  Вито
 • [Quote]Къде ги пише тея стандарти?[/Quote] "Тея" стандарти ги има цитирани по статиите, които обикновено се четат. Например в тази: http://kak-vybrat.com/telefony/smartfon/508/kak-vybrat-smartfon.html
  KuKeR
 • [Quote]Като започнете да си мерите инчовете все едно си мерите половите органи без никакъв контекст, започва да си личи какви разбирачи сте...[/Quote] Не разбрах защо трябва ди си меря половите органи и то без...никакъв контекст. Може би ще ни обясниш този процес с каква цел се прави, защо и от кого най-вече, защото лично аз нямам нужда от такава фрикция за разлика от някои други тук.
  KuKeR
 • Като започнете да си мерите инчовете все едно си мерите половите органи без никакъв контекст, започва да си личи какви разбирачи сте. Как да обясниш на Бай Ганьо, че не диагонала, а четирите страни са важни. Един диагонал при едно aspect ratio е едно, при друго - второ, като има notch - трето. Да не говорим за безелите, които добавят към размера на телефона още повече. Мога да ти кажа, че едно Sony XA2 Ultra с неговите 6 инча е в пъти по-грамадно от Note 8 с неговите 6.3", по-издължено apsect ratio, в пъти по-малки безели и извит отстрани дисплей. Няма "стандарти" :) Термин фаблет от много време вече няма... и таблет даже скоро няма да има в Android екосистемата. :)
  bloodknight2012
 • Прав си, няма от къде да знам. Не съм фанатик на тема телефони и за разлика от теб не знам всички модели на някоя марка. А и още нещо, не са ми любими Самсунг, бъркаш се. Просто в подходящия момент извадиха подходящ за мен апарат.
  stankovraca
 • Къде ги пише тея стандарти? Преди години и 5.5" се смяташе за фаблет...
  Вито
 • [Quote]Пишеше някъде по-горе, не било фаблет а телефон. Напротив всичко от 6'нагоре си е фаблет отвсякъде. Също така, както ми харесват големите дисплей, така съм и на мнение, че трябва да има някаква граница...[/Quote] Стандарт екран за смарт е до 5.5, оттам нагоре - фаблет.
  KuKeR
 • stankovraca-"Самсунг направиха телефон с 6.3инча екран, ми дай ние ще направим с 6.9".Нещо не си наясно,любимите ти Самсунг- не са задали посоката на хипер фаблетите!Далеч преди тях имаше Huawei Honor P8 max/6,8"!/,но откъде да го знаеш!
  stoks
 • Не става въпрос за модни тенденции, а за това, че китайските букви се виждат по удобно на големия екран и мнозинството в Китай го предпочита пред по малкия. Тва е цялата работа. А пазарът в Китай е колкото Европа и САЩ взети заедно, нормално е производителите да гледат предпочитанията на собствения си народ, който им носи и най-голям приход.
  Вито
 • Ползвам Note 8 и преди да го взема в ръка, очаквах да е нещо наистина голямо като размер. Още като чуеш колосалните 6.3' и си представяш нещо, което е доста различно като размер от всичко, което си виждал. Всъщност преди това ползвах Note 4 и поставени един до друг, апаратите не са толкова различни като цялостен размер. Единия е малко по-дълъг, пък другия малко по-широк. става въпрос за милиметри. Както пишеше в един от коментарите, технологията е позволила по-големи дисплей в по-малки рамки. Реално стандартния S8 и S9,също не са много различни като размер на корпуса от по-старите си братя. За мен лично големия дисплей е предимство, също така ми се струва нормално да държиш внимателно с едната ръка телефон за над 1500лв и да работиш с другата върху него. Още повече идеята за стилус предполага точно такъв начин на работа. Що се отнася до Mate 20, ми хубаво щом искат и 6.9' да го правят, предполагам ще има фенове. От друга страна разбирам и хората, които искат по-малки екрани с флагмански функции, за сега май само Sony работят и в тази посока. Може би и Huawei трябва да се замислят за апарат с флагмански хардуер и по-малък екран. Струва ми се че на тоя етап просто следват модните тенденции и гледат да ги надграждат-Другите слагат 2 камери, ние ще сложим 3, Айфон сложиха ноч,ми и ние ще сложим, Самсунг вкара променлива апертура на камерата, ние ще сложим 40 мегапиксела. Самсунг направиха телефон с 6.3инча екран, ми дай ние ще направим с 6.9. Това си е чиста проба мерене на пишки. Пишеше някъде по-горе, не било фаблет а телефон. Напротив всичко от 6'нагоре си е фаблет отвсякъде. Също така, както ми харесват големите дисплей, така съм и на мнение, че трябва да има някаква граница. Че то 7' си е нормален размер на дисплей за Таблет. Наистина, трябва да се помисли,че мобилния апарат трябва да може да се поставя в джоба на дънките, панталоните или сакото. За това е мобилен, а не да го носим в специална чантичка.
  stankovraca
 • Ами то някои хора си ползват мишката на компютъра без да мърдат китката си изобщо, изцяло с лакът, а пък на клавиатурата пишат с два пръста. Хора всякакви. Всичко, което казвам е - свиква се. Както се свиква и да пишеш с десет пръста вместо с два.
  bloodknight2012
 • [Quote]Някои хора очакват да държат статично телефона с 4 пръста и мърдайки само палеца си да могат да направят всичко. [/Quote] Някои хора точно така си ползват телефона, когато телефона ти е 68мм широк, нямаш проблем да го захванеш стабилно и с палец да покреиш почти целия дисплей, без допълнителни гимнастики.
  board
 • [Quote]Многократно съм опитвал да ползвам по-голям телефон и определено ми е било много по-неудобно. Дори като си купувах S8-цата доста пъти взимах S8+ в ръце опитвайки се да свикна, но не успях да се пречупя. Като си сложа Ноте 8 на колегата в джоба на дънките, телефона не се побира и стърчи отгоре, не е голяма драма, ама ме дразни.[/Quote] Първо - между вземане в ръце и ползване има голяма разлика. Второ - хайде стига сте си мерили размерите по джоба на дънките.Като гледам това май ти е проблема с размера :D
  AVKansazov
 • Дам... това обяснявам на всички хора, които се оплакват от големината на даден телефон - ползва се различно! Някои хора очакват да държат статично телефона с 4 пръста и мърдайки само палеца си да могат да направят всичко. На мен лично не ми е проблем да въртя Samsung-а в ръката си даже. Ръката се движи нагоре-надолу по телефона непрекъснато и си идва сравнително естествено. И да, факт... Note 8 с 6.3", например, не съм ползвал за по-дълъг период от време, но определено ми минава през главата как S9+ може да е една идея по-голям и да е не по-малко комфортен. Имайки предвид, че с големината на телефона нараства и големината на дисплея - стига да се постига опредлено ниво на комфорт, повече дисплей винаги е от полза.
  bloodknight2012
 • Аз под 6” от тук нататък вече няма да се връщам. Работя си нормално дори с една ръка. Усвоил съм трик, докато държа телефона с една ръка, със същата извършвам различни манипулаци, дори зуум с два пръста без да изпускам телефона. Телефоните след една година масово, ще са абсолютно безрамкови по примера на Виво, така че 6.5-6.9” спокойно ще се побират в тяло, като на Note8/9.
  Ванката
 • Многократно съм опитвал да ползвам по-голям телефон и определено ми е било много по-неудобно. Дори като си купувах S8-цата доста пъти взимах S8+ в ръце опитвайки се да свикна, но не успях да се пречупя. Като си сложа Ноте 8 на колегата в джоба на дънките, телефона не се побира и стърчи отгоре, не е голяма драма, ама ме дразни. Но конкретно ако питаш дали бих свикнал с времето, еми вероятно ще свикна. Ако трябва просто ще ползвам по-малко телефона с една ръка. В крайна сметка както са тръгнали нещата, изглежда ще ми се наложи да пробвам в даден момент, пък ако чак толкова не ми понесе, ще сменям. Просто ме дразни, че технологията наистина позволява да се направи това което искам като телефон. И до вчера хората масово ползваха 5 инчови телефони, а сега третират 5,8 инча, като някавко мини дисплейче, което не може да се ползва за нищо. Колкото до примера с телевизора, нещата нямат нищо общо, защото при мобилните джаджни размера има друго значение. Можеш ли да кажеш, че един 19 инчов лаптоп е по-добър от 15 инчов? А ако беше 24 инчов лаптопа, щеше ли да стане още по-як? Когато носиш джаджата със себе си и я ползваш в ръце е по-различно. Колкото до телевизорите, сигурно още като дете съм си мечтал за огромен телевизор. Но основната причина да ползвам 50" вместо 75" е раликата в цената им. Със сигруност следващия ми телевизор ще е по-голям, за това не се съмнявам. Така де, никой не отишъл на кино и после да се е оплакал, екрана беше прекалено голям и не можах да гледам добре филма ;)
  board
 • Много бързо се свиква с големината на телефона и след няколко дни дори ти се струва, че можеше и да е по-голям ;)
  Боби13