Huawei Mate 20 Pro вече получава EMUI 10.1 в България

Huawei Mate 20 Pro вече получава EMUI 10.1 в България

Преди дни Huawei потвърди кои телефони ще получат EMUI 10.1/Magic UI 3.1 и разкри, че ъпдейтът ще стартира още този месец. Междувременно установихме, че Huawei Mate 20 Pro вече получава EMUI 10.1 в България и заедно с това се сдобива с куп нови възможности.

Поне при нас обновяването беше налично през приложението Support (новото име на HiCare). Проверка за ъпдейт там активира изтегляне на файл с големина 4.71GB, който съдържа интересни добавки. За начало новата версия добавя повече опции за персонализиране на функцията Always-on Display с възможност за изтегляне на още стилове през приложението за теми.

Добавени са и три анимации при отключване с пръстов отпечатък. Сред новостите са и нови опции за интеграция с лаптопите на Huawei, които скоро идват и в България. Включени са поправките за сигурността на Android за юни, а освен това е ускорена работата на системата. Откриваме още браузъра и асистента на Huawei, подобрена многозадачна работа с възможност за едновременно показване на три приложения, както и функция за интелигентно зареждане на батерията и удължаване на живота й, която ползва изкуствен интелект.