Huawei Mate 20 ще е с процесор Kirin 980 и ще поддържа безжично зареждане

Huawei Mate 20 ще е с процесор Kirin 980 и ще поддържа безжично зареждане

XDA Developers са успели чрез @FunkyHuawei да се сдобият с ранна версия на системния софтуер на Huawei Mate 20, който ще бъде представен през есента. Фърмуерът разкрива интересни подробности около хардуера на фаблета. Mate 20 ще е с новия чипсет Kirin 980, който очакваме да бъде представен на 31 август в рамките на изложението IFA в Берлин. Според досегашната информация той ще е произведен по 7 nm процес и ще предлага максимална тактова честота до 2.8 Ghz. Очакванията са потребителите да получат 20% по-висока производителност и до 40% по-ниска консумация на енергия спрямо сегашния Kirin 970.

Препоръчани оферти

От другите детайли става ясно, че батерията на новия модел от серията Mate ще е с капацитет 4200 mAh, което в комбинация с по-ефективния хардуер обещава още по-продължителна автономна работа. От софтуера става ясно, че устройството ще е с 6.3-инчов AMOLED панел, като за момента не е ясно дали той ще бъде изрязан. Друга интересна подробност е поддръжката на безжично зареждане. Моделът, за който е предназначен наличния софтуер, е с 6 GB RAM и 128 GB памет, но на пазара със сигурност ще се появят и други конфигурации.

Очакванията са Huawei отново да пусне три различни разновидности - Mate 20, Mate 20 Pro и Mate 20 Lite. Относно Pro модела от XDA Developers са открили споменаване на вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Моделът най-вероятно също ще ползва чипсет Kirin 980, но ще предложи допълнителни екстри и вероятно по-способна камера. Mate 20 Lite със сигурност ще е с по-скромен хардуер и не е изключено да заложи на чипсет HiSilicon Kirin 710.

Източник: XDA Developers