Huawei Mate 40 Pro оглави класацията на DXOMARK

Huawei Mate 40 Pro оглави класацията на DXOMARK

Скоро след премиерата на Huawei Mate 40 Pro от DXOMARK публикуваха подробен преглед на възможностите на неговата камера и очевидно подобренията са се оказали достатъчно важни, защото устройството успя да оглави класацията на сайта. Неговата сумарна оценка е 136 точки, с което изпреварва досегашния лидер Xiaomi Mi 10 Ultra със 133 точки, а на трето място е P40 Pro със 128.

Това е впечатляващо постижение, защото главния сензор от основната камера на Mate 40 Pro е без оптичната стабилизация, с която разполага камерата на P40 Pro. Устройството има фотографска оценка 140 точки, което е ново върхово постижение в тестовете. Според DXOMARK Mate 40 Pro успява да подобри представянето на P40 Pro в няколко области - едната от тях е широкия динамичен диапазон при всички светлинни условия, което позволява улавянето на детайли в светлите и в тъмните части.

Сред другите плюсове са добрия баланс между текстура и шум при ярки условия и снимане на закрито, бързия и точен автофокус, добрите детайли при повечето телефото настройки, доброто отделяне на обектите в боке режим, отличната видео стабилизация, точния баланс на бялото, приятните цветове и ниските нива на шум при запис на видео.

Като минуси са посочени сравнително по-тясното зрително поле на ултраширокоъгълната камера, появата на цветни артефакти, честото разфокусиране на телефото снимките, разлики в отчетливостта между кадрите при снимане на видео ходейки в условия на намалена осветеност, ограничения динамичен диапазон на видеото при снимане в сложни условия и случайната поява на артефакти в клиповете.

Huawei Mate 40 Pro е на първо място и в класацията за селфи камери на DXOMARK.

Източник: DXOMARK

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Ква стабилизация те гони на 23 мм обектив. Ако си имаш грам хабер от снимане трябва да ти е ясно, че без всякакви добавки с този обектив можеш да правиш стабилни снимки колкото и да си бездарен на скорост 1/30, а ако вложиш малко старание ще ти е добре и на 1/15 сек. А на такива скорости се снимат статични обекти. Ако снимаш човек, със сигурност той ще се движи и ще размаже снимката.
    Сензорът е 1/1.28", което означава, че е огромен. Почти колкото на Sony RX-100, който си е истински фотоапарат. На сапунерките слагат 1/2.5 масово, а на хубавите 1/1.7 (1/1,28 е по-голямо число от 1/2,5, в случай, че си пропуснал математиката в трети клас).
    А ToF сензорите явно вече не са необходими, сони го махнаха от xperia 5 II. Явно процесорите могат да смятат в комбинация лазерния автофокус.
    Гони ме такава стабилизация каквато има Р40 pro на същия 23мм обектив и със същия сензор.
    И не ми обяснявай на мен кое число е по-голямо при дробите, а виж, че Sony RX100 има 1 инчов сензор, което физически означава,че е поне 30% по-дълъг, а площта почти двойна.
    Spikul
  • Тия пък само чакат да излезе поредният модел за 1000 евро, че да им оглави класациите....
    scenic
  • Ква стабилизация те гони на 23 мм обектив. Ако си имаш грам хабер от снимане трябва да ти е ясно, че без всякакви добавки с този обектив можеш да правиш стабилни снимки колкото и да си бездарен на скорост 1/30, а ако вложиш малко старание ще ти е добре и на 1/15 сек. А на такива скорости се снимат статични обекти. Ако снимаш човек, със сигурност той ще се движи и ще размаже снимката. Сензорът е 1/1.28", което означава, че е огромен. Почти колкото на Sony RX-100, който си е истински фотоапарат. На сапунерките слагат 1/2.5 масово, а на хубавите 1/1.7 (1/1,28 е по-голямо число от 1/2,5, в случай, че си пропуснал математиката в трети клас). А ToF сензорите явно вече не са необходими, сони го махнаха от xperia 5 II. Явно процесорите могат да смятат в комбинация лазерния автофокус.
    ipolit
  • Поредната нагла и нагласена класация.
    Телефон без читава стабилизация и без ToF сензора, за който ревяха, да е първи???
    И това естествено в деня на премиерата, колко елементарно.
    Spikul
  • А за какво да пишат в ден в който Хуавей имат премиера на нови устройства? За Епъл? Може ли да сте толкова загубени?
    И статиите са 5...
    AVKansazov
  • Шест от общо десет "статии" на първата страница на сайта за Хубавей...... нов рекорд? Или може да сте още по-продажни? :)
    foxfury