Huawei Mate X ще се продава в Китай от 15 ноември

Huawei Mate X ще се продава в Китай от 15 ноември

Телефонът със сгъваем дисплей на Huawei, който беше представен в началото на годината, а премиерата му беше отлагана на няколко пъти, ще се продава в родината на компанията от 15 ноември. Става дума за Mate X, а цената на версията с 8/512GB памет ще бъде 16 999 юана, което е около 2162 евро/2400 долара. Според представител на Huawei плановете за международна премиера на устройството са все още в процес на ревизия.

Компанията ще предложи и услуга за ремонт на дисплея на цена 2699 юана (343 евро), което е полезно, защото екранът на телефона остава постоянно открит. Телефонът ползва чипсет Kirin 980 и има 5G възможности чрез допълнителен модем, но за пролетта на следващата година е планирана версията Mate Xs с Kirin 990, който включва интегриран 5G модем.

Заради американските санкции срещу Huawei смартфонът ще се предлага без услугите и приложенията на Google, но това не е проблем за Китай, където тези добавки и без това не са налични. Иначе това ще е вторият смартфон със сгъваем дисплей от голям производител, който ще достигне до пазара, но на 13 ноември очакваме да видим и какво ще ни предложи Motorola с марката Razr.

Източник: Engadget, CNET

Оферти на деня