Honda ще електрифицира автомобилите си в Европа до 2022

Honda ще електрифицира автомобилите си в Европа до 2022

Honda обяви, че ускорява плановете за електрифициране на своите автомобили в Европа. Японската компания възнамерява до 2022 всичките й масови модели на нашия континент да са с електрическо задвижване вместо до 2025, както беше обявено първоначално. Така през следващите 36 месеца Honda ще пусне 6 електрифицирани автомобила в Европа, включително представения днес хибриден модел на Jazz. Honda CR-V вече има хибридно задвижване, както и суперавтомобилът NSX.

През следващата година до клиентите ще достигне и компактният електрически автомобил Honda e, а след това очакваме електрифициране и на Civic и HR-V. Honda възнамерява да ползва в глобален мащаб бранда e:Technology, който ще се прилага за всички електрифицирани модели на компанията включително мотоциклети и други продукти. При автомобилите в означението ще се указва и вида на задвижването – например новата версия на Jazz ще включва бранда e:HEV, който идва от Hybrid Electric Vehicle.

Автомобилът ще ползва хибридна технология с два мотора, но за разлика от традиционните хибриди, при които електрическият мотор помага на двигателя, в него двигателят генерира електричество, което подпомага мотора. Заедно с това Honda обяви, че в Европа ще си партнира с компанията Vattenfall, което ще позволи на потребителите да зареждат автомобилите си в частите от деня с най-изгодните тарифи, а освен това ще промотира ползването на енергия от възобновяеми източници. Услугата ще стартира през 2020 година и първоначално ще се предлага в Обединеното кралство и Германия.

Източник: Honda

Оферти на деня