Huawei се готви да достави 270 милиона смартфона през годината

Huawei се готви да достави 270 милиона смартфона през годината

Наскоро се появи анализ, според който при добро стечение на обстоятелствата Huawei може да достави 260 милиона смартфона през настоящата година. Сега подобна и дори по-позитивна прогноза идва от основателя и главен изпълнителен директор на компанията – Рен Жънгфей. В интервю за Yahoo Finance той споделя, че се надява компанията да успее да достави 270 милиона смартфона за 2019.

Доста интересно е да научим, че през изминалата година компанията е купила 50 милиона чипсета от Qualcomm, а през настоящата този брой може да достигне 100 милиона. Засега все още не се усещат ефекти от заявката на президента на САЩ, че американските компании отново ще могат да работят с Huawei, но се очаква това да стане съвсем скоро. В тази връзка Женгфей посочва, че както и досега компанията ще продължи да купува продукти от САЩ, ако има такава възможност, дори при наличието на собствени алтернативи.

Рен Жънгфей отбелязва още, че дори доставките от САЩ да бъдат изцяло прекратени, в бъдеще компанията няма да преустанови дейност дори за един ден. Все пак ще има проблеми, тъй като ще е необходима промяна на съществуващите продукти. За целта китайците разширяват работната си сила, като само през настоящата година са наети 6000 нови служители. Освен това според него президентът на САЩ се опитва да използва Huawei като разменна монета при преговорите за търговско споразумение с Китай, но страната няма да позволи това да се случи.

Оферти на деня