Ето първите телефони на Huawei с достъп до бетата на EMUI 10

Ето първите телефони на Huawei с достъп до бетата на EMUI 10

Заедно с анонса на интерфейса EMUI 10 на базата на Android Q Huawei обяви, че P30 и P30 Pro ще са първите модели, които ще получат достъп до бета версията на софтуера на 8 септември. Малко след това компанията разкри и кои други устройства ще могат да инсталират тестовото издание. Най-вероятно информацията е за Китай, но не е изключено Huawei да пусне бета и за международните си потребители.

Според китайското издание MyDrivers Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X и Mate 20 RS Porsche Design ще бъдат включени в тестовата програма в края на септември. По същото време бетата ще достигне и до 4 модела на Honor, но под името Magic UI 3.0. Това са Honor 20, 20 Pro, View20 и Magic 2. Както вече стана ясно първите телефони с фабрично инсталиран EMUI 10 ще са моделите от серията Mate 30. След това ще започне обновяването на всички съвместими телефони, които са над 20.

Сред промените в EMUI 10 са нови анимации и икони, опростяване на настройките, повече възможности за персонализиране на Always on дисплея, а тъмната тема ще бъде приложена и върху външните приложения. По отношение на производителността очакваме подобрения от файловата система EROFS и от технологията GPU Turbo 3.0. Компанията ще добави и нова опция за връзка с компютър, която ще позволи показване на екрана на телефона върху компютърния дисплей.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня