Huawei очаква ръст в приходите от пускането на 5G мрежи догодина

Huawei очаква ръст в приходите от пускането на 5G мрежи догодина

Навлизането на 5G мрежите ще има принос към общите приходи на Huawei през следващата година, когато китайските оператори разширят предлагането на услугите си. Това е споделил заместник-председателят на компанията Кен Ху в рамките на конференцията Huawei Connect 2019, пише Reuters. Компанията вече има над 50 договора за комерсиални 5G мрежи въпреки опитите на САЩ да накарат партньорите си да се откажат от продуктите на китайците.

Кен Ху посочва, че макар навлизането на 5G да се увеличава, особено в Азия, ще мине време, преди тези продукти да започнат да осигуряват значителна част от приходите на компанията. Според него в средата на следващата година Huawei ще има ясна картина, защото тогава първата група от комерсиални 5G мрежи в Китай ще достигнат до определена фаза. Трите големи китайски телекома искат да пуснат 5G мрежи в над 50 града до края на тази година.

Домашният пазар става все по-важен за Huawei, след като през май САЩ забрани на американски компании да работят с китайците, което се отрази на техния международен бизнес. Миналата седмица основателят на Huawei и неин главен изпълнителен директор Рен Жънгфей предложи компанията да продаде своите актуални 5G технологии на западна фирма в отговор на притесненията за сигурността, които имат САЩ и други страни.

Според него купувачът ще е свободен да модифицира софтуерния код на продуктите, което на свой ред ще позволи да се видят всякакви бъгове и евентуални задни вратички без участието на Huawei. Кен Ху смята, че предложението не е комплексно, а навлизането на нов играч ще помогне за намаляване на опасенията за сигурността. "Ако идеята бъде осъществена, тя ще доведе до повече конкуренция при 5G в глобален мащаб, което ще е от полза за потребителите и ще помогне за развитието на индустрията", допълва той.

Източник: Reuters

Оферти на деня

  • "Домашният пазар става все по-важен за Huawei, след ..." ... след днешният провал на пазара на
    Kuzmanovv