Huawei P30 и P30 Pro ще са с OLED дисплеи и вградени в тях сензори за отпечатъци

Huawei P30 и P30 Pro ще са с OLED дисплеи и вградени в тях сензори за отпечатъци
Следващите флагмански устройства на Huawei в серията P вероятно ще бъдат представени след мобилния конгрес (миналата година P20 и P20 Pro бяха анонсирани през март), но в интернет вече започнаха да се появяват детайли за техните характеристики. Публикация в китайската социална мрежа Weibo твърди, че тази година P30 и P30 Pro ще предложат OLED дисплеи (P20 беше с LCD панел). Това на свой ред ще позволи на компанията да вгради сензорите за отпечатъци под дисплея - както това е в Mate 20 Pro. Очаква се телефоните да не включват технология за 3D лицево разпознаване, а дисплеите да са с по-малко капковидно изрязване за селфи камерата.

Много е вероятно Huawei да последва примера на Vivo и Xiaomi и да предложи сензор в дисплея, който може да регистрира отпечатъци върху много по-голяма площ - очертава се това да бъде една от актуалните мобилни технологии през годината. Камерата ще продължи да бъде основен фокус за китайската компания, а според новата информация P30 Pro може да предложи перископна система за осигуряване на по-голямо оптично приближение. Преди дни Oppo обяви, че тази година ще комерсиализира своята подобна разработка.

Китайският източник разкрива още, че P30 ще има тройна камера като тази в Mate 20 Pro (със сензор Sony IMX600), a Pro версията може да предложи нов основен сензор на Sony от серията IMX6хх. Очакванията са телефоните да са снабдени съответно с 6.1" и 6.4" дисплеи и да заложат на чипсет Kirin 980. Новите слухове твърдят, че Huawei P30 ще е с размери като тези на P20, който имаше 5.8" дисплей, а другото устройство ще е сравнимо като размер с Mate 20 Pro. Според информацията P30 ще има стандартен жак за слушалки и ще се зарежда при 22.5 вата. Другите детайли разкриват, че P30 ще има до 8GB RAM, а P30 Pro ще предложи цели 12GB.

Източник: Playfuldroid, QQ

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция