Huawei P30 Pro зае първото място в класацията на DxOMark

Huawei P30 Pro зае първото място в класацията на DxOMark

Преди броени минути Huawei представи P30 Pro, който предлага интересни подобрения по отношение на мобилната фотография, и вече можем да видим какъв е техният ефект върху качеството на снимките и видеото, заснети с него. Известната със своите тестове на фотографско оборудване и на камерафони компания DxOMark вече е готова да сподели интересни детайли за представянето на P30 Pro. Тройната основна камера с ToF сензор и голямо оптично приближение се представя значително по-добре от тази в P20 Pro и носи на телефона 119 точки във фотографските тестове, което е с 5 точки повече от миналата година. При видео смартфонът получава 97 точки, което е по-малко от 98 в P20 Pro въпреки подобренията като запис на 4K видео при 60fps и новата система за стабилизация.

Общата оценка е 112 точки и тя поставя устройството на върха на класацията на DxOMark. Компанията посочва, че спрямо предходните модели на Huawei най-очевидните подобрения на основната камера са при боке ефекта и при приближението – области, в които P30 Pro поставя нови стандарти. От заключението става ясно, че смартфонът се представя добре в почти всички тестови категории. Експозицията е добра до изключително ниски нива на околна осветеност, а в условия на предизвикателно фоново осветление камерата интелигентно приоритизира експозицията на основния обект в кадъра. Посочва се, че динамичният диапазон не е толкова добър като на Mate 20 Pro, но все пак е доста добър.

Що се отнася до селфи камерата, нейната оценка е 89, което не е особено впечатляващо, но все пак е значително по-добре от P20 Pro, а силните й страни включват добрата експозиция, широкия динамичен диапазон и точното пресъздаване на цветовете. От DxOMark посочват отличните HDR възможности на селфи камерата и отличната експозиция при снимки и видео. Цветопредаването също е определено като много приятно, а симулацията на боке е почти перфектна.

Източник: DxOMark

Препоръчани оферти