Huawei P40 и P40 Pro се появиха в TENAA

Huawei ще представи новата си флагманска серия смартфони P40 през март и макар дотогава да остава още доста време, сме свидетели на нова информация, свързана с устройствата. Две от тях, P40 и P40 Pro, са преминали процеса по сертификация в TENAA. От там научаваме, че те ще се предлагат в две разновидности – съответно ANA-AN00 и ANA-TN00, и ELS-AN00 и ELS-TN00.

Доста вероятно е разделението да е в зависимост от това дали са за домашния пазар или за международния. От публикациите в TENAA виждаме, че и четирите устройства ще поддържат SA и NSA режими в 5G. Освен това ще са налични слотове за по две SIM карти, а в софтуерно отношение ще видим операционната система Android.

Очаква се серията да включва и премиум модел – P40 Premium Edition, който ще разполага с петорна основна камера. Сред обективите му ще има и перископен с фокална дължина 240mm и възможност за постигане на 10-кратен оптичен зуум.

P40 също може да предложи петорна камера с 52MP сензор, 40MP Cine Camera и 8MP с телефото обектив за 5-кратен оптичен зуум. Наскоро се появи и снимка, която изглежда е заснета с модела. P40 Pro би трябвало да разполага с четиристранно извит екран с отвор за двойна селфи камера.

Източници: TENAA (1), (2), (3), (4)