OPPO Reno3 Pro ще акцентира върху селфи камерата

OPPO ще представи новата си серия смартфони от висок клас Reno3 на 2 март. Сред тях ще е и Reno3 Pro, който ще е първият смартфон с 44-мегапикселов сензор в предната си камера. Той ще се допълва от 2MP за боке ефекти, като сензорите ще са позиционирани в отвор в горния ляв ъгъл на екрана. Наличието на подобна конфигурация ще направи възможно заснемането на снимки с високо качество.

Тук ще се прилага и технология, наречена Dual Lens Bokeh, която използва алгоритъм за постигане на по-добър ефект на дълбочина и размазване на фона. Тази способност може да бъде използвана и при заснемането на клипове. Предната камера ще разполага още с нощен режим, наречен Ultra Night Selfie Mode, който ще комбинира няколко кадъра в един за постигане на по-детайлни изображение при ниска околна осветеност.

Основната камера на модела ще е четворна и ще може да заснема изображения с резолюция от 108MP чрез обединяване на кадри. Тя ще се състои от 64MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 13MP с телефото леща за 5-кратен хибриден зуум и 2MP монохромен сензор.

Налични ще са два нощни режима – Ultra Night Mode и Ultra Dark Mode, като вторият се използва, когато околната светлина е над 1 лукс (lux), а под този показател се активира първият режим. При заснемане на видео ще се използва технология за стабилизация, наречена Ultra Steady Video 2.0.

Източници: Oppo, 91mobiles