Huawei ще добави и премиум модел в серията P40

През последните дни видяхме рендъри на Huawei P40 и P40 Pro, които ни осигуриха добър поглед върху дизайна на очакваните през март флагмани, но компанията може би ни е подготвила изненада - трети модел, който ще осигури още по-мощен хардуер. По този начин Huawei ще последва примера на Samsung и Apple, които също предлагат на клиентите си три телефона в своите флагмански серии. Не е изключено третото устройство да се казва Premium Edition.

Потвърждение за това идва и от Ивън Блас (@evleaks), който публикува снимки на топ модела в серията. Те се различават от публикуваните наскоро рендъри от сайта Android Headlines по отношение на основната камера, но пък има много голяма вероятност да показват въпросното издание с по-мощен хардуер, а освен това съответстват на досегашната информация. Според Блас кодовите имена на моделите са вдъхновени от "Замръзналото кралство" - Anna (P40) и Elsa (P40 Pro).

Huawei P40 Pro Premium Edition

Блас потвърждава, че P40 Pro ще се предлага и в премиум вариант с керамично покритие на гърба, a публикуваната снимка показва основна камера с 5 сензора. Вглеждане в надписите отзад разкрива, че камерата ще покрие фокусно разстояние между 18 и 240 мм. В този диапазон е включена ултраширокоъгълната камера, а 240 мм подсказва, че устройството ще предложи 10х оптично приближение, ако приемем, че главният сензор е с 24 мм леща.

Подобно приближение е възможно с ползването на перископен механизъм и очевидно Huawei е надградила сериозно ползвания модул спрямо P30 Pro, който осигури 5х оптично увеличение. Още в края на миналата година се появи информация, че Huawei ще добави 10х оптично приближение в бъдещите модели от P серията, но досегашните снимки показаха камера с 5х приближение – очевидно то ще остане за P40 Pro, а в премиум версията ще е удвоено. От P40 очакваме камера с трикратно приближение.

Huawei P40 Pro

Снимките разкриват още очаквания дизайн с четиристранно извит дисплей с намалени странични рамки и двойната селфи камера в отвор в горния ляв ъгъл на ерана. Междувременно Android Headlines сподели, че премиерата на новата серия P ще бъде на 26 март в Париж. Припомняме, че в края на миналата година известният анализатор Минг-чи Куо разкри, че P40 Pro ще предложи първата мобилна камера с 10х оптично приближение чрез ползването на модул с променен дизайн. Той посочи, че тя отново ще бъде с резолюция 8MP, но ще има бленда f/4.0, a освен това ще е с конструкция с призма и две огледала.

Източник: Twitter (1), (2)