Huawei Mate X може да използва чипсет Kirin 990 и RYYB сензор за камерата

Huawei Mate X може да използва чипсет Kirin 990 и RYYB сензор за камерата

Наскоро стана ясно, че Huawei отлага премиерата на първия си смартфон със сгъваем екран Mate X и той ще се появи към края на годината. Въпреки това устройството продължава да привлича потребителския интерес. Благодарение на сайта Neowin, които са имали възможност да изпробват актуална негова версия, научаваме за някои интересни промени в хардуера, които досега не бяха известни.

За разлика от Galaxy Fold предложението на Huawei се разгъва навън, като в това състояние разполагате с екран, заемащ цялата предна повърхност, а не само малка част от нея, като при модела на Samsung. Поради разположението на камерата тя остава зад основния екран в разгънато състояние, но в сгънато може да бъде използвана за заснемане и на селфита. Според Neowin сериозно подобрение, спрямо показания по време на мобилния конгрес вариант, има точно по отношение на камерата.

Сайтът разкрива, че Mate X ще разполага с RYYB сензор, който беше въведен със серията смартфони P30 и позволява по-добро снимане в условията на намалена околна осветеност. Освен това се очаква устройството да работи с все още необявения чипсет Kirin 990, който може да бъде представен по време на изложението IFA в началото на септември и да бъде използван първо в серията Mate 30.

Източник: Neowin

Оферти на деня

  • Чакаме го
    Kuzmanow