Huawei представи Mate 10 lite с 4 камери и 18:9 дисплей

Huawei представи Mate 10 lite с 4 камери и 18:9 дисплей

Заедно с новите Mate 10 и Mate 10 Pro днес Huawei представи още един модел в серията, който на по-достъпна цена ще осигури популярни характеристики като двойна основна камера и FullView дисплей със съотношение на страните 18:9. Сигурно се досещате, че устройството се казва Mate 10 lite, защото за него вече писахме многократно. Оказва се, че моделът вече се предлага под няколко различни имена според пазарите, на които е наличен, но в България ще се появи именно като Mate 10 lite. Очакваме го в средата на ноември, а по-всичко личи, че цената му ще бъде около 700 лв.

Срещу тази сума потенциалните потребители получават 5,9” IPS дисплей с резолюция 2160 х 1080 пиксела, каквато осигурява и Mate 10 Pro и осемядрен чипсет Kirin 659 в комбинация с 4GBRAM и 64GB разширяема памет. Дисплеят заема 83% от предната част, а размерите на телефона остават компактни при 156,2 х 75,2 х 7,5 мм и тегло 164 грама. Любопитно е, че за пръв път в продукт на Huawei са добавени цели 4 камери – за селфита има 13МР и 2МР сензори, а основната камера комбинира два сензора с резолюция 16МР и 2МР. Допълнителните камери позволяват заснемането на снимки с артистичен боке ефект, който е наличен и за селфитата.

Mate 10 lite има метален корпус, сензор за отпечатъци, който използва технология за машинно обучение за подобряване на работата си и батерия с капацитет 3340mAh, която поддържа бързо зареждане. Операционната система е Android 7.0 с интерфейс EMUI 7.0, а сред другите особености е системата HuaweiHisten за осигуряване на завладяващ звук при гледане на видео или забавления с игри. Смартфонът ще е наличен в черно, златисто и синьо, но засега не знам кои от тези цветове ще достигнат до България.

  • HUAWEI явно са го представили на екслузивно за мобиле България събитие. Никъде другаде не виждам да е представен.
    bobyn