Huawei: С блокирането ни САЩ поставя опасен прецедент

Huawei: С блокирането ни САЩ поставя опасен прецедент

Решението на САЩ да постави Huawei в търговски черен списък поставя опасен прецедент, заяви висшият правен съветник на компанията Сън Люпин. По време на пресконференция в Шънджън, на която бяха разяснени стъпките на компанията около заведеното през март дело срещу американското правителство, Сонг изтъкна, че Щатите могат да вдигнат мерника и на други компании и индустрии. "Политиците в САЩ ползват силата на цялата държава, за да се противопоставят на една частна компания", допълни Сън. Според него подобно действие е безпрецедентно. "Днес е Huawei. Утре може да бъдат вашата индустрия, вашата компания, вашите потребители."

Представителят на Huawei смята, че този опасен прецедент може да засегне над 3 милиарда потребители на продукти и услуги на компанията в 170 страни и директно да нарани над 1200 американски компании и се отрази на десетки хиляди работни места в САЩ. Китайците съдят правителството на Тръмп заради ограниченията пред федералните агенции да ползват техни продукти. Сън посочи, че Huawei е подала искане, в което призовава американските съдилища да ускорят процеса за "спиране на незаконните действия срещу компанията." Според него американското правителство не е представило доказателства, че Huawei е заплаха за сигурността. Изслушването по искането е насрочено за 19 септември.

Наскоро САЩ добави Huawei в списък с компании, с които американски фирми не могат да търгуват без специално разрешение. Тази търговска забрана е част от актуалното противопоставяне между САЩ и компанията, което се води на различни фронтове. През последните месеци САЩ се опита да накара други компании да блокират 5G оборудването на Huawei с твърдения, че то може да се ползва за шпионаж в полза на китайското правителство. Компанията се превърна в основна част от по-широкия конфликт между САЩ и Китай, който беше основно под формата на търговска война. Преди дни Доналд Тръмп подсказа, че Huawei може да бъде включена в нова търговска сделка между двете държави.

Източник: BBC

Оферти на деня

 • Абе дори е по-тъпо. Някаква комунистическа лелка вписва точките в тетрадка и се нанасят в компа после. Явно трябва да я почерпиш.

  https://m.youtube.com/watch?v=Dkw15LkZ_Kw
  tzincbg
 • То въпроса вече е не ти дали харасваш нещо и ако не, то тогава да се откажеш да го ползваш. Със програмата за социална оценка и статус - самата автоматична система решава дали те харесва или не. Ако не те харесва ти поставя отрицателна оценка. Дори ти намаля оценката ако се намираш на 20 метра от други хора със нисък статус. Ти може да искаш да се откажеш от системата но тя не желае да се отказва от тебе. Всички услуги , включително обществения транспорт, правото да запишеш детето в детска градина, училище, възможността да си купиш кола или апартамент ще са достъпни в Китай за хора с висок бал. Който е смисъл, буквално ще хваща гората, щото другите ще го гледат като чумав. И мен не ме интересува , но това е бъдещето, което ни очаква. Искаме ли да се случи.
  ?
  A4i
 • Преди няколко години, когато излезе информация за програмаите на Щатите за следене в мрежата - нямаше санкции, забрана за търговия и т.н. Виновните казаха че не са виновни, а следят другите, защото могат да ги следят . Изградили съответните високотехнологични системи за следене и въздействие, които са само по техните сили. Други не биха успели. Следят съюзниците, защото не живеем в идеалния свят и проверяват дали това , което им се казва е истината. Всички се съгласихме, стиснахме си ръцете - кумбая, та чак до края на 2016г. Тогава изтърваха на заклано прасе, че някой им хакнал изборите с реклами във фейсбук за 100хил. ,които макар че били поравно за двамата кандидати имало и за някаква местна хип-хоп група. Хакнали им и един лаптоп на инженер в електроцентрала с архаична версия на украински порновирус. Имало и атаки към машини за гласуване, но това били месните службите, проверяващи за уязвими места. Това е глобална геополитика. И едните ще събират данни и другите ще събират.
  Като не ни харесва, винаги имаме право на избор.
  Не може китайците да реват, че не било честно да им налагат санкции и в същото време пазара им да е затворен.
  На мен ми е последна грижа, че САЩ или Китай ще ме шпионират, защото доброволно съм си купил телефона. На който не му изнася, просто не им ползва услугите и толкова.
  Spikul
 • Преди няколко години, когато излезе информация за програмаите на Щатите за следене в мрежата - нямаше санкции, забрана за търговия и т.н. Виновните казаха че не са виновни, а следят другите, защото могат да ги следят . Изградили съответните високотехнологични системи за следене и въздействие, които са само по техните сили. Други не биха успели. Следят съюзниците, защото не живеем в идеалния свят и проверяват дали това , което им се казва е истината. Всички се съгласихме, стиснахме си ръцете - кумбая, та чак до края на 2016г. Тогава изтърваха на заклано прасе, че някой им хакнал изборите с реклами във фейсбук за 100хил. ,които макар че били поравно за двамата кандидати имало и за някаква местна хип-хоп група. Хакнали им и един лаптоп на инженер в електроцентрала с архаична версия на украински порновирус. Имало и атаки към машини за гласуване, но това били месните службите, проверяващи за уязвими места.
  A4i
 • Няма да е лошо да се чете, преди да се влиза в абсурдни спорове. Още по-добре е да знаеш какво си написал! Така ли? Я да видим как започва постът от, който угодно си извадил само 3 думи: "С леката разлика, че реват китайците, не американците". И това много ясно съм дал към кой пост се отнася и какво коментирам. Та викаш не знам какво и към кого пиша, а?
  Явно ти е трудно да асимилираш написаното, но пък не ти пречи да спориш
  Spikul
 • Както и по рано казах, нищо няма да стане. Чакам да видя mate 30 есента. Най-вероятно ще се разберат за Huawei.
  А ама все пак, ако не се, mate 30 няма да е изобщо толкова атрактивен.
  board
 • Няма да е лошо да се чете, преди да се влиза в абсурдни спорове. Още по-добре е да знаеш какво си написал!
  kimy
 • Spikul,
  Тези думи На мен не ми пука дали някой ме следи, защото няма какво да крия. нали са твои?
  Тях коментирам, чрез цитат.
  С леката разлика, че са извадени от контекста на отговорът към предишния пост, че САЩ шпионират, а Китай са света вода ненапита.
  Няма да е лошо да се чете, преди да се влиза в абсурдни спорове.
  Spikul
 • Spikul,
  Тези думи На мен не ми пука дали някой ме следи, защото няма какво да крия. нали са твои?
  Тях коментирам, чрез цитат.
  kimy
 • [b]Huawei Mate 20 Pro отново е част от Google програмата за ъпдейти Android Q Beta[/b]


  Вече ви информирахме, че първоначалната забрана бе променена, тъй като Huawei получиха временен лиценз за Android с продължителност от 90 дни. Oт AndroidPolice сега съобщават, че в контекста на това решение Google са върнали обратно Huawei Mate 20 Pro към бета програмата на предстоящата операционна система. На практика това означава, че смартфона ще получи още една голяма софтуерна актуализация и няма да продължи да работи с платформата Android 9.0 Pie.

  Това е интересно, тъй като Huawei Mate 20 Pro бе представен официално през миналата година. Неговите наследници, които ще видим през 2019г. е много вероятно да не работят с Android. В случай, че търговските санкции продължат компанията ще продължи да представя нови смартфони, които ще оперират с новата им операционна система, която се казва HongMeng OS. Информацията със сигурност ще се хареса на собствениците на Mate 20 Pro.
  Digital bg

  Както и по рано казах, нищо няма да стане. Чакам да видя mate 30 есента.
  Вито
 • Твърдението, че не ви е грижа за правото на неприкосновеност на личния живот, защото нямате какво да криете, не е по-различно от това да не се интересувате от свободата на словото, защото нямате какво да кажете.
  Едуард Сноуден
  [b]Браво! Златни думи![/b]
  [attachment=0]Привет, я ....jpg[/attachment]
  Nik21
 • Твърдението, че не ви е грижа за правото на неприкосновеност на личния живот, защото нямате какво да криете, не е по-различно от това да не се интересувате от свободата на словото, защото нямате какво да кажете.
  Едуард Сноуден
  Еха, от кога цитатите на Сноудън са значими факти?
  По-добре се замислете някой задължава ли ви да ползвате телефони? Защото целия тоя рев, че САЩ подслушва бай Гошо от Люлин 5 и иска да му източи картата, звучи доста абсурдно на фона на това, че покупката на смартфон е напълно доброволно действие.
  Много ясно, че човек трябва да си опича акъла, но тук спорът беше, че САЩ подслушвали повече от Китай и веднага Ганя започна да се вкарва във филми, че ще му вземат идеята за квантовия двигател.
  Spikul
 • Твърдението, че не ви е грижа за правото на неприкосновеност на личния живот, защото нямате какво да криете, не е по-различно от това да не се интересувате от свободата на словото, защото нямате какво да кажете.
  Едуард Сноуден
  kimy
 • Може и без пина, той като довереник сигурно няма 3д защита. :lol: Така ли било?
  Че те повечето резервации за почивки искат трите имена на картодържателя, дата на изтичане на картата и трицифрения код. Ако повечето бяха като вас, всички щяха да фалират.
  То и аз не им ги давам, но това е друга тема. Въпросът тук е за параноята, че Тръмп следял всеки.
  Spikul
 • Няма балами, човек! Кой ще ти се върже на това да си изнесе на показ всичко ценно , че да може да го гепиш безпрепятствено.
  Хайде ти първи, като няма какво да криеш си напиши тук номера на банковата карта и пин кода.
  Абе ти изобщо четеш ли какво ти пиша?
  Какви маси, какви карти, какви кодове? Тук говорим за параноята за следене от правителството на САЩ!
  Казах ти - хвърляй си телефона и бягай в гората, никой не те е спрял.
  Аз няма какво повече да ти обяснявам, но ако се обърнеш към специалист, мисля че най-добре ще ти каже дали е нормално такова поведение!
  Spikul
 • За тва иде реч.
  https://www.youtube.com/watch?v=Hjspu7QV7O0&t=2s
  Вито
 • Никой не мисли глобално(освен корпорациите), а само за себе си. Утре монополистите ще ти казват, какво да правиш, но тогава може да вземе да ти запука както сега не ти... Дали няма да е късно обаче
  xdrm
 • Може и без пина, той като довереник сигурно няма 3д защита. :lol:
  Вито
 • Няма балами, човек! Кой ще ти се върже на това да си изнесе на показ всичко ценно , че да може да го гепиш безпрепятствено.
  Хайде ти първи, като няма какво да криеш си напиши тук номера на банковата карта и пин кода.
  A4i
 • Ами пасивната ти агресия се вижда от самолет. До като има балъци, уиски с фъстъци, нали? Е, поне не съм параноик вярващ в световната конспирация срещу личността си.
  Внимавай лошия чичко Тръмп да не ти открадне изобретението за студения термоядрен синтез и да не ти вземе скъпата кола пред панелката.
  Spikul