Huawei ще представи серията Mate 40 в края на месеца

Huawei ще представи серията Mate 40 в края на месеца

Всички очакват представянето на iPhone 12 през следващата седмица, но този месец ще има и друга интересна премиера. Тя ще е на следващите представители в серията Huawei Mate, които логично ще носят името Mate 40. Засега не знаем дали устройствата ще достигнат до Европа през тази година, но пък вече знаем, че глобалната им премиера ще бъде на 22 октомври. Това става ясно от публикация на компанията в Twitter, която разкрива, че събитието ще започне в 15 часа и най-вероятно ще можем да го проследим онлайн.

В серията очакваме да видим поне три модела (Mate 40, Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+), а преди време видяхме изображения на Mate 40 и Mate 40 Pro. Очакваме те да ползват чипсет Kirin 9000, който ще е изработен по 5nm процес и вероятно ще е последния флагмански модел на китайците, защото американските санкции срещу компанията правят невъзможно производството на нови чипсети Kirin. Според наличните досега данни Mate 40 и Mate 40 Pro ще са с OLED дисплеи с честота на опресняване 90 херца, но при Pro версията той ще е с извивка от 90 градуса.

В дисплея ще има двойна селфи камера подобно на тази в P40 Pro. Huawei Mate 40 може да предложи тройна основна камера с 50-мегапикселов RYYB сензор, 16MP с ултраширокоъгълен обектив и сензор с телефото леща за 3-кратен оптичен зуум. При Pro версията не е изключено да видим четворна камера, която включва два 50-мегапикселови сензора (има слухове и за 108МР), сензор с перископна оптика за 5-кратнo оптично приближение и ToF сензор.