Серията Huawei Mate 40 може да се появи в Европа догодина

Очаквахме Huawei да представи новия си флагмански мобилен чипсет Kirin 9000 по време на IFA, а след това да видим и серията смартфони Mate 40. Те обаче така и не бяха анонсирани, а нови слухове посочват, че ще видим флагманите чак през идната година.

Според лийкъра Ивън Блас (@evleaks) това ще е така за международните варианти, тъй като в Китай те ще се появят още тази година, към средата на октомври. Миналата година Mate 30 дебютираха в Китай към края на септември, а след това бяха пуснати в ограничени количества в Европа през ноември. На някои пазари устройствата достигнаха чак през януари.

Причината за всичко това, разбира се, е в американските санкции, които ограничават достъпа на компанията до редица компоненти. Китайците ще разчитат на натрупаните досега наличности от ключовите елементи като дисплеи и чипсети.

Според наличните досега данни Mate 40 и Mate 40 Pro ще са с OLED дисплеи с честота на опресняване 90 херца, но при Pro версията той ще е с извивка от 90 градуса и резолюция 1080p спрямо 1333p при стандартната. Налични ще са двойни селфи камери, включващи 32MP сензор с автофокус при Mate 40 Pro и 24MP с фиксиран фокус при Mate 40.

Huawei Mate 40 може да предложи тройна основна камера с 50-мегапикселов RYYB сензор, 16MP с ултраширокоъгълен обектив и сензор с телефото леща за 3-кратен оптичен зуум. При Pro версията изглежда ще видим четворна камера, която включва два 50-мегапикселови сензора, сензор с перископна оптика за 5-кратен зуум и ToF. Устройствата ще могат да измерват и температура.

Сред останалите параметри виждаме още наличието на батерия с капацитет между 4200 mAh – 4500 mAh и поддръжка за бързо жично зареждане при 40W и безжично при 27W при Mate 40. В това отношение Pro версията може да предложи 4500 mAh – 5000 mAh батерия и бързо зареждане съответно при 66W и 40W.

Източник: MyDrivers