Huawei SuperCharge – системата за най-бързо и безопасно зареждане на смартфони

Huawei SuperCharge – системата за най-бързо и безопасно зареждане на смартфони

Технологиите, които позволяват бързо зареждане на нашите смартфони, стават все по-разпространени. Някои производители отделят повече внимание на издръжливостта на батерията, но въпреки това, тя често се изтощава в най-неподходящия за нас момент и единственото нещо, което може да направим, е да намерим зарядно и да почакаме да се зареди. Никой обаче не обича да чака прекалено дълго и макар че повечето производители вече предлагат технологии за бързо зареждане, Huawei има собствено решение за улеснение на потребителите. То се казва SuperCharge и е интегрирано във флагманските устройства Huawei P10, P10 Plus и Mate 9.

Процесът на зареждане на една батерия не е нито прост, нито пък протича по един и същ начин всеки път. За постигането на максимална ефикасност е нужно постоянно проследяване на състоянието на батерията и контрол на параметрите на тока от зарядното устройство до телефона. Това означава, че всички части на тази система, като например самото зарядно, кабела и батерията, трябва да комуникират добре помежду си. При технологията SuperCharge тази връзка се извършва чрез технологията Smart Charge Protocol (SCP). Чиповете на SCP, които се намират в зарядното и в смартфона, са в процес на постоянен обмен на информация за текущото състояние.

Благодарение на тази комуникация, системата SuperCharge автоматично определя капацитета на включеното зарядно устройство, знае неговите възможности и тези на кабела, който го свързва към смартфона и може динамично да промени в реално време подаваното напрежение към батерията според нуждите й. Системата SuperCharge се различава от другите технологии за бързо зареждане в няколко отношения. Вместо да работи при напрежение от 9V и сила на тока от 2А, тя осигурява напрежение 4.5V и ток до 5А, като внимателно регулира текущата стойност в зависимост от нуждата, сигнализирана от зареждащата система на смартфона. Това е ключово за ефикасността на зареждането – както споменахме преди, за различните етапи от процеса са нужни различни стойности на напрежението за оптимален резултат.

В повечето системи зарядното осигурява постоянно ток с максимално напрежение от 9V, което се намалява според нуждите на устройството в специфичен момент. Това води до сериозен спад в ефикасността и големи загуби на енергия, която се трансформира в ненужна топлина и така повишава температурата на устройството. При SuperCharge благодарение на технологията SCP зарядното разбира в реално време кое напрежение ще бъде оптимално и регулира параметрите на подавания ток. Това води до повишаване на ефикасността на зареждане и намаляване на отделяната топлина с до 50% в сравнение с други Quick Charge системи, което се дължи и на използваната в устройствата 8-степенна охладителна система.

Намаляването на температурата на зареждащия се смартфон води не само до по-бързо и по-ефективно зареждане, но и до по-високо ниво на безопасност. Прекомерното покачване на температурата може в крайни случаи да доведе до самозапалване или дори експлозия на батерийните клетки. Затова смартфоните, използващи системата SuperCharge, са много по-безопасни от своите конкуренти. При Huawei проектираната от инженерите система се състои от 5 пункта за безопасност: единият е разположен в зарядното устройство, а останалите четири – в системата за зареждане на самия смартфон.

Всяка една от тези точки притежава активна защита срещу повишаването на стойностите на температурата, напрежението и силата на тока. Затова може да се направи изводът, че зареждането на смартфоните P10, P10 Plus и Mate 9 е подсигурено от 15 защитни слоя, което ги прави най-безопасните устройства в света. Технологията SuperCharge на Huawei гарантира екосъобразно и безопасно зареждане на батерията на смартфона до 50% за по-малко от половин час, без никакви загуби на ток или загряване на батерията. И трите модела Huawei P10, P10 Plus и Mate 9 идват в комплект със специалното SuperCharge зарядно.

Виж подробна информация тук >>

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция