Huawei Y6s влиза в офертите на операторите

Huawei вече предлага и в България най-новия модел от популярната Y-серия в най-достъпния клас двусимови смартфони с Android. Huawei Y6s беше представен в началото на годината и осигурява 6.09" HD (1560х720) дисплей, 3GB RAM, 32GB разширяема памет за файлове и 8-ядрен чипсет MediaTek Helio P35. Селфи камерата с резолюция 8МР е поставена в капковидно изрязване, а това помага на дисплея да заеме голяма част от предната част.

Препоръчани оферти

Основната камера е единична и се състои от 13MP сензор с бленда f/1.8, която улавя повече светлина от камерите на конкурентите в бюджетния сегмент, а на гърба откриваме и четец на пръстови отпечатъци. Смартфонът ползва Android 9 Pie с интерфейс EMUI 9.1, който включва различни инструменти за оптимизиране на системната производителност и поддържа управление чрез жестове. Добавена е и система за лицево разпознаване.

Въпреки компактните си размери Huawei Y6s звучи силно, което се дължи на технологията SuperSound, позволяваща на звука да достигне до 6 децибела, без това да се отрази на качеството. Останалите характеристики включват 3.5 мм жак за слушалки, micro USB порт и батерия с капацитет 3020 mAh.

Huawei Y6s се предлага в син и черен цвят (Starry Black и Orchid Blue) на препоръчителна крайна цена от 269 лева в "Зора" и в партньорската мрежа на дистрибутора Polycomp. Устройството е налично и в Telenor, а скоро се очаква при "Техномаркет" и А1.