Huawei започва продажбите на подводния калъф за Mate 20 Pro

Един от по-интересните аксесоари за новия Huawei Mate 20 Pro несъмнено е калъфа за подводна употреба, който беше представен с устройството. Той позволява възползването от специалния подводен режим и управлението на камерата под вода, защото всеки, който е опитвал да снима така със своя водоустойчив телефон, знае че това съвсем не е лесна задача.

Препоръчани оферти

Хардуерните бутони могат удобно да се ползват за активиране на камерата, но водата постоянно активира опции върху дисплея и така саботира всеки опит за по-смислена употреба на устройството докато е потопено. Huawei явно иска да промени това, защото новия калъф за Mate 20 Pro има солидна изработка от поликарбонатна пластмаса и позволява потапяне на устройството на дълбочина до 5 метра за период от 1 час.

Припомняме, че Mate 20 Pro е със сертификат IP68, който гарантира работоспособност при потапяне на дълбочина до 1.5 метра за период до 30 минути. Новият калъф, чиято конструкция включва удобен захват и възможност за монтиране на статив, засега е наличен в Китай на цена 599 юана (76 евро), но предполагаме, че в даден момент ще се появи и в Европа.

Източник: GizmoChina