И Facebook пуска свой магазин за приложения

И Facebook пуска свой магазин за приложения
Facebook също отваря собствен магазин за приложения. В техния App Center потребителите могат да намерят безплатни и платени версии на различни от популярните приложения за стандартната версия на Facebook, както и HTML5 заглавия, които ще могат да се ползват през мобилното приложение на социалната мрежа. App Center ще стане достъпен през следващите седмици и ще може да се ползва през уеб браузър или през официалните приложения на Facebook за iOS и Android, а авторите на софтуер могат отсега да подготвят своите предложения и да ги направят съвместими с изискванията на компанията.

Представител на компанията споделя с Venture Beat, че App Center няма за цел да се конкурира с App Store или Google Play Store, но пък за сметка на това Facebook може да успее да изпревари Apple и Google, като осигури магазин за премиум HTML5 приложения. Засега фокусът на проекта е да предоставя на потребителите основно достъп до софтуер, който е интегриран с Facebook. Авторите на софтуер, които искат да участват в тестовете с платени приложения, могат вече да сезапишат, а крайните потребители ще трябва да почакат още няколко седмици.

Макар и за момента подробностите по темата да са оскъдни, разбрахме, че при посещение на App Center потребителите на Facebook ще виждат различни резултати на началната страница, като това ще зависи от често използваните от тях приложения.
https://developers.facebook.com/blog/post/2012/05/09/introducing-the-app-center/