И Huawei Mate 20 Pro получава ъпдейт с опцията DC dimming

И Huawei Mate 20 Pro получава ъпдейт с опцията DC dimming

В началото на юни писахме за интересен ъпдейт за Huawei P30 и P30 Pro, който активира т.нар. DC dimming метод за управление на яркостта на OLED дисплея на телефоните на мястото на PWM (pulse-width modulation). PWM разчита на бързо включване и изключване на пикселите за намаляване на яркостта, което може да доведе до видимо за някои хора трептене на дисплея при ниска яркост, а това на свой ред предизвиква главоболие у тях.

Първият метод регулира подаваното към всеки пиксел електричество и го поддържа постоянно, което предотвратява трептенето. По-късно този ъпдейт беше разпространен и към продаваните извън Китай варианти на P30 и P30 Pro (намира се в Settings > Display > Eye comfort > Flicker reduction), но нямахме информация дали опцията ще достигне и до по-старите смартфони на компанията с OLED панел.

Оказва се, че това е така, защото китайската версия на Mate 20 Pro вече получава ъпдейт с добавката. Обновяването е с номер 9.1.0.135 и предполагаме е въпрос на време да се появи и в останалите части на света. Припомняме, че в края на юни Mate 20 Pro получи EMUI 9.1, което добави GPU Turbo 3.0 с поддръжка на повече игри, режим за заснемане на Луната в Master AI, добавяне на файловата система EROFS за ускоряване работата и плавността на приложенията и др.

Източник: IT Home

Оферти на деня