И Huawei Mate 20 Pro премина през тестовете на JerryRigEverything

Тестовете на JerryRigEverything не подминаха и един от най-очакваните телефони тази есен - флагмана Huawei Mate 20 Pro. Устройството беше подложено на обичайния набор от екстремни предизвикателства като надраскване на екрана (драскотините започват при твърдост 6 и стават по-дълбоки при степен 7), остъргване с острие на различни детайли от конструкцията, нагряване със запалка (пикселите изгарят, което е характерно за OLED технологията) и огъване.

Препоръчани оферти

Задният панел включва специална текстура и се справя добре не само с отпечатъците от пръсти, но и с опитите за надраскване с острие. Огъването на корпуса е свързано с прилагането на голямо количество сила и Mate 20 Pro не успява да се справи с натоварването. Счупва се само стъклото на дисплея и устройството продължава да функционира, но в крайна сметка напукването пречи на оптичния сензор за отпечатъци под екрана да работи коректно. И все пак рамката се оказва много здрава и предотвратява огъването на корпуса.

Зак посочва, че една от причините за счупването е надраскването на стъклото, което е отслабило структурната му здравина, но пък много други устройства с надраскани дисплеи успяват да издържат да издържат на огъването. Огънатото стъкло и малките толеранси при монтирането му към металната рамка вероятно също са допринесли за крайния резултат, а Зак изтъква, че телефоните на Samsung с подобен дизайн са успели да понесат натоварването.