IDC още очаква Windows Phone да изпревари iPhone към 2016 г.

IDC още очаква Windows Phone да изпревари iPhone към 2016 г.
През миналата година анализатори от различни фирми за пазарни проучвания прогнозираха, че към 2016 г. мобилната платформа Windows Phone ще успее да изпревари по пазарен дял iOS. Мнозина приеха това като шега, но от IDC отново застават зад тази позиция. Агенцията смята, че към 2016 г. WP ще има пазарен дял от 19,2% (5,2% през тази година), докато iOS ще е на трето място с 19% (20,5% през тази година). На първо място ще продължи да бъде Android с 52,9% от пазара, докато през тази година се очаква да има 61% дял. IDC очаква Windows Phone да отбележи най-голям ръст за този период, което не е изненадващо, предвид слабото пазарно присъствие в момента. Агенцията смята, че Nokia ще има най-голям принос за успеха заради позициите на компанията на развиващите се пазари.

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS23523812

 • Но никъде не споменават колко са им мушнали под масата Уиндоус за "прогнозната" статия ;) А да на това обикновено му викат "с подкрепата" както беше с един наш оператор и подобен "анализатор".
  AVKansazov
 • Аз ще си ползвам 8-цата, но като възможност за aero или подобен на него. Metro на десктоп или лаптоп изглежда като за бавно развиващи. Е, на телефон пък е удобен, но отново изглежда зле. На таблет не съм пробвай, все още. След IDC, очаквам и Gartner да пръкнат такава прогноза, за да се затвърди "новината". Често двете агенции дават много близки и съответно напълно грешни прогнози.
  vladovn
 • Ползват Windows, но това пак не означава, че ще минат точно на 8-ицата, и аз мисля още доста време да си ползвам Уиндоус, но 8-ицата няма да слагам, още по-малко ще си купя телефон с Windows.:)
  mkpetrov
 • Никой не казва, че 100% от потребителите ще ползват windows. Просто по-голямата част. И сега много хора са с макОС или линукс, но мнозинството са с windows. Дано тези с windows да намаляват, за да имат стимул от майкрософт да си развиват ос-а. Трябва да има конкуренция, за да печелим всички. :)
  makeno
 • Макено знаем ти пристрастията не се прави на пророк!От това което съм разбрал досега не искам този боклук на компютъра си камо ли пък на телефона.
  AVKansazov
 • Освен ако Windows 8 също не се окаже тотален провал, както заслужено се очертава засега.(whistle)
  mkpetrov
 • пол търот във връзка с wp и компонентите от windows 8, което подкрепя последните слухове за wp 8 [Quote]Windows Phone 8, I’m told, will be based on Windows 8 and utilize a special version of the Windows RT developer libraries that’s specially tailored for handsets.[/Quote] http://www.winsupersite.com/article/windows8/windows-server-2012-visual-studio-2012-release-preview-143397
  chilko
 • Е, това за WP няма да е никаква изненада и се знае още от обявяването на windows 8. Всеки може да го каже, да го бяха предсказали преди 2 години :) При условия, че мнозинството потребители в Европа ползват windows pc-та, е ясно, че повечето ще искат същата операционна система и на телефоните и таблетите. Най-малкото заради спестяването на разходи и удобството да имаш едни и същи програми на всичките си устройства.
  makeno