Идва времето на смартфоните с Android с 2GB RAM памет

Идва времето на смартфоните с Android с 2GB RAM памет
През последните дни се състояха премиерите на две устройства с Android, които вероятно поставят началото на тенденция, която ще продължи през идните месеци - за смартфоните от висок клас стандартното количество RAM памет става 2GB. Първо LG анонсира модела Optimus LTE 2, който е предназначен за родината на компанията и предлага True HD IPS екран, процесор с интегрирани LTE възможности (вероятно Snapdragon S4 MSM8960) и възможности за безжично зареждане на батерията с капацитет 2150 mAh. Повечето RAM според LG ще позволи да се запази стабилност при едновременната работа с повече приложения, което ще бъде оценено от корейските потребители още този месец.

Междувременно и японците от NTT Docomo анонсираха свой вариант на Samsung Galaxy S III, който също има 2GB RAM. Смартфонът ще се продава в източната страна през идните месеци и вместо четириядрения процесор Exynos ще използва друг чип, вероятно заради съвместимостта с LTE мрежата на компанията. Не е изключено това да е процесор на Qualcomm, подобно на този в LG Optimus LTE 2. В допълнение, устройството ще има и функции, които са специално за Япония като например 1seg тунер за мобилна телевизия.

 • Аз не смятам, че има бъдеще за LTE при нас, докато операторите ни държат из късо, но признавам, че имам ужасна нужда.
  keyone
 • Нещо с LTE :) . Най - вероятно пак двуядрен Крайт. Аз лично не държа на LTE, но вижа за рам-та няма да си кривя душата - 2 е повече от 1.
  E34v8
 • Това също е дразнещо до някъде. Не умирам за 2GB RAM, но защо трябва да апускат 5 версии на телефона? SC-06D идва с двуядрен S4 и 2GB RAM, световната версия едва с Exynos 4 quad и 1GB RAM, кой знае какво ще сложат във версиите за Щатите.
  keyone
 • Прав си, колкото повече - толква повече :) . Искаше ми се СГС3 да е с 2г, ама не. Иначе Сами почват масово производство - [Quote]Samsung begins mass production of 4 gigabit LPDDR2 memory based on 20nm technology[/Quote] Едни 2г ще заемат 20% по - малко място от досегашната 30nm памет. Дали по - късно през годината няма да има телефони с тази памет в Европа.
  E34v8
 • RAM паметта никкога не стига. Ако можеше цялата Flash памет да е с бързината на RAM , това щеше да е супер. Има нови типове памети и нищо чудно следващите няколко години да се появи смартфон със 128GB RAM памет.
  A4i
 • Бе да има да се развива технологията колкото се може повече
  edis_feyziev
 • Този модел не се ли оказа само слух? Май така и не се чу/видя нищо повече за него.
  mkpetrov
 • Тук може да добавите и Motorola Atrix III - тя също беше обявена с 2GB RAM и четириядрен процесор (beer)
  assen_l_s
 • Поне като отказват ъпдейти няма да могат да се оправдават с малко RAM.
  fashion_m
 • Кога ли ще дойде времето на смартфоните с Андроид, които са с оптимизиран код, кога ли ще дойде времето на 4 ядрените зверчета с доста повече от 2000 mAh батерия. Тия замислят ли се, че смартфона не стои постоянно включен в контакта. :D
  osama11
 • Точно, а пък те ми слагат 4-ядрен процесор на 1,5 Гигахерца на смартфон, дето и в следващите 3-4 години няма да се натовари на макс. от приложение или игра или каквото и да е...
  drebenc
 • Тия помпания имат смисъл при таблетите, не при смартфоните...
  fintaraBG