iFixit показва какво има в корпуса на iPhone X

Както обикновено при премиерата на нов модел iPhone хората от сайта iFixit са сред първите, които го разглобяват, за да ни покажат какво е скрито в корпуса му. Екипът се сдобива с устройството в Австралия, където започват първите продажби, и докато стартира предлагането му в Щатите, вече е готов с детайлните снимки на отделните компоненти. Какви изненади откриват?

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Оказва се, че Аpple е избрала да ползва батерия от две части, за да се възползва по-добре от мястото в шасито, а нейният капацитет е 2716mAh, което е малко повече от 2691mAh в iPhone 8 Plus и по-малко от 2900mAh в iPhone 7 Plus. Компанията е заложила и на основна платка от две части, което се случва за пръв път след първото издание на iPhone.

Снимките позволяват да разгледате  в подробности и компонентите на функцията Face ID, която е базирана на технология на израелската компания PrimeSense, която преди години залегна в основата на сензора Microsoft Kinect. В крайна сметка устройството получава оценка 6 за възможността за ремонт.

От iFixit посочват, че смяната на дисплея и на батерията остава приоритет в дизайна на телефона, а освен това е възможно да се ремонтира дисплея, без да се маха хардуерът на Face ID. Компанията обаче използва много винтове с нестандартни глави, а ако задният стъклен панел се счупи, трябва да се разглоби целият телефон и да се смени цялото шаси.

Източник: iFixit