Moto Z2 Play и Moto X4 влизат в предложенията на операторите

Moto Z2 Play и Moto X4 влизат в предложенията на операторите

Очаквахме продажбите на Moto Z2 Play и Moto X4 в България да започнат по-рано, но премиерата им се забави малко. Все пак устройствата вече са готови да влязат в предложенията на родните оператори, така че ще имате достатъчно време преди празниците да решите дали някое от тях не е точно за вас. Moto Z2 Play вече се предлага от Telenor и VIVACOM и предполагаме е въпрос на време да се появи и в “Мтел”. Двата телекома предлагат устройството в комплект с модула Moto Gamepad, който прави забавленията с игри още по-добри, защото добавя удобни хардуерни бутони, а освен това има вградена батерия, за да не черпи енергия от тази в телефона.

Moto Z2 Play запазва формата на корпуса и размера на екрана, за да осигури съвместимост с иновативната модулна система, но има подобрен заоблен дизайн с метален заден панел, а дебелината на корпуса се е свила до 5,99 мм, което е довело до намаляване на капацитета на батерията до 3000 mAh. Батерията поддържа бързо зареждане чрез включеното в комплекта Turbo Power зарядно. Сред останалите характеристики са 5,5” 1080p AMOLED дисплей, осемядрен чипсет Snapdragon 626, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, сензор за отпечатъци (служи за управление на интерфейса), нано покритие за отблъскване на водните пръски и 12МР основна камера с Dual Pixel и лазерен автофокус и бленда f/1,7. VIVACOM предлага телефона за 31,90 лв. месечно с план Smart U. При Telenor цената с “Тотал 30,99” е 36,59 лв. на месец.

VIVACOM ще продава и Moto X4, който има метална рамка и два стъклени панела Gorilla Glass, а сред характеристиките откриваме осемядрен чипсет Snapdragon 630, 5,2” full HD IPS дисплей, 3GB/4GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh, която поддържа бързо зареждане при 15 W. Телефонът има водоустойчив корпус (IP68) и осигурява двойна основна камера, която комбинира 12МР сензор с Dual Pixel автофокус и бленда f2.0 с втори 8МР сензор с широкоъгълна оптика и f2.2 бленда. Смартфонът идва с вграден гласов асистент Amazon Alexa и може да бъде свързан чрез Bluetooth с до 4 устройства. VIVACOM ще предлага телефона в черно и синьо на цена от 19,90 лв. на месец с план Smart U.