Игрите Lara Croft GO и Monument Valley 2 са безплатни за Android и iOS

Мобилната игра Lara Croft GO може вече да е на 5 години, но това не я прави по-малко забавна и занимателна. Мнозина от нашите читатели сигурно вече са успели да й се насладят, но вероятно има много повече, които тепърва ще я открият. Сега е точният момент за това, защото Lara Croft GO може да се вземе напълно безплатно за Android и iOS, за да разнообрази домашната ви изолация.

Както подсказва името й, играта ще ви пренесе в света на популярната поредица Tomb Raider и ще ви срещне с нейната героиня Лара Крофт. С ваша помощ тя ще трябва да се справи с предизвикателни пъзели и да се пребори с опасни врагове.

Геймплеят е много подобен на този в Hitman Go – премествате походово Лара Крофт по предварително зададен път към изхода на нивото, като в същото време трябва да внимавате за опасни зверове, врагове и смъртоносни капани.

Междувременно трябва да следите и за скритите в нивата съкровища, които отключват допълнителни костюми за главната героиня. Пъзелите са с различна трудност и въвеждат неусетно в механиката на играта, като учат как трябва да се справяте с различните елементи, а постепенно се включват нови опции, които променят начина на взаимодействие със средата.

Безплатна за двете платформи е и друга чудесна игра, която заслужава внимание. Това е Monument Valley 2, с която ще се впуснете в приключения с главната героиня Ро и нейното дете в един невъзможен свят. Играта осигурява интересни пъзели, които ще трябва да разрешите, за да продължите напред, а освен това ще ви изненада със своята отличителна графика и успокояващ саундтрак.