Ето цените за Европа на серията Xiaomi Mi 10

Ето цените за Европа на серията Xiaomi Mi 10

Xiaomi представи международните варианти на смартфоните от серията Mi 10 – Mi 10 и 10 Pro, а към тях се присъединява още един модел, Mi 10 Lite 5G. Xiaomi Mi 10 Pro ще се предлага в бял и сив цвят с цена от 999 евро с 8GB RAM и 256GB памет за файлове. Mi 10 ще е достъпен в сив и зелен цвят с цени от 799 евро за варианта с памет конфигурация от 8GB + 128GB и 899 евро за 8GB + 256GB.

Първоначално устройствата ще са достъпни в Испания, Франция, Италия, Германия, Белгия, Нидерландия и Люксембург. Предварителните заявки започват на 1 април, а влизането им в продажба варира според държавата и ще е до 15 април. Очаква се скоро моделите да са налични и в други страни.

Двете устройства споделят редица черти, включително чипсет Snapdragon 865 с 5G свързаност и двустранно извит AMOLED дисплей с диагонал 6.67 инча и поддръжка на технологията HDR10+. Екранът се отличава с честота на опресняване от 90 херца, а освен това предлага резолюция Full HD+, честота на опресняване при допир 180 херца, вграден скенер за отпечатъци и отвор за 20MP селфи камера.

В софтуерно отношение откриваме Android 10 с MIUI 11, а сред опциите за свързаност освен 5G (SA/NSA) са още 4G LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, GPS/ Galileo и USB Type-C порт. Аудио системата на Mi 10 и Mi 10 Pro включва поддръжка за Hi-Res звук. И двата модела позволяват запис на видео с резолюция до 8K и разполагат със 108-мегапикселов сензор в основната си камера. Те идват с LPDDR5 RAM и памет за файлове от тип UFS 3.0.

Mi 10 предлага батерия с капацитет 4780 mAh и поддръжка за технология за бързо жично и безжично зареждане при 30W, както и реверсивно безжично зареждане при 10W. Моделът разполага с четворна основна камера, която включва 108MP сензор в комбинация с 13MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макроснимки и 2MP за боке ефекти.

Mi 10 Pro разполага с батерията е с капацитет 4500 mAh и поддържа бързо жично зареждане при 50W. И тук е налична четворна основна камера, но 108-мегапикселовият сензор е комбиниран с 20MP с ултраширокоъгълен обектив и 12MP и 8MP сензори с телефото лещи.

Новото попълнение Xiaomi Mi 10 Lite 5G предлага AMOLED екран с диагонал 6.57 инча, вграден скенер на отпечатъци и капковиден прорез, в който е поставена 16-мегапикселова селфи камера. Сред останалите основни характеристики откриваме още чипсет Snapdragon 765G с модем X52 и охладителна система LiquidCool, LPDDR4X RAM, 64/128GB памет за файлове от тип UFS 2.1 и батерия с капацитет 4160 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане при 20W.

Основната камера е четворна и включва 48MP сензор, както и някои от функционалностите, които са налични и при другите два модела, а именно Night mode 2.0, AI Dynamic Skyscaping и Vlog режим. Цената на устройството е 349 евро за варианта с 64GB памет за файлове и 399 евро за този със 128GB, като се очаква през май в черен, син и бял цвят.

Източник: Xiaomi


Втора употреба с гаранция

  • И х.й в.й започнаха така- вечно няма да е евтино , а това си е супер тел. , но цената му ще падне бързо.
    HICHNELANDER
  • То беше пределно ясно за всички, че Xiaomi ще вдига цените, особено като се има предвид положението на Huawei. Все пак остава бюджетната серия Redmi, така ,че не вжидам място за драма.
    Say10
  • Нали (?) не очаквате при тези параметри да са по 500 лева ... (。◕‿◕。)➜ Никой не е очаквал 500, ама и 2000 не сме очаквали :) Влизат в директна конкуренция със Самсунг С20+ и Хуавей Р40 Про. Дали ще им се получи? Едва ли....
    Моля?
  • Нали (?) не очаквате при тези параметри да са по 500 лева ... (。◕‿◕。)➜
    Kuzmanow
  • Maxthon, ако не те затруднява, би ли ми драснал на лично съобщение как мога да подкарам vowifi с карта на А1 VoWIFI може само с VIVACOM
    mishobehar
  • Maxthon, ако не те затруднява, би ли ми драснал на лично съобщение как мога да подкарам vowifi с карта на А1
    delov
  • Maxthon, ако не те затруднява, би ли ми драснал на лично съобщение как мога да подкарам vowifi с карта на А1
    delov
  • С тия цени направо не знам как бих си купил ново устройство? На старите телефони ще им сменя батериите и ще ги използвам докато не издъхнат.
    YoungGuy
  • Имам mi9, още не са оправили софтуера а мина цяла година вече от дебюта му. Е то и хардуера не са му оправили ама там няма и как. Горкия от завода си е така. Единственото хубаво нещо е вграденото системно (но скрито) приложение за смяна на операторските профили и оттам подкарване на volte и vowifi при виваком (на теленор профил има).
    Maxthon
  • Добре, че не се задавих. :lol:
    Вито
  • Това някакъв майтап ли е? 2 бона за Xiaomi?? Имам mi9, още не са оправили софтуера а мина цяла година вече от дебюта му. Естествено ще има проблем с камерите първо. Няма флагшип на Xiaomi да ги няма
    delov