IKEA пуска Bluetooth тонколони с минималистичен дизайн

IKEA пуска Bluetooth тонколони с минималистичен дизайн

Догодина на пазара ще се появят първите аудио продукти от партньорството на IKEA със Sonos, но преди това шведската компания е готова да ни предложи първите си Bluetooth тонколони. Те са два модела и са част от серията Eneby, в която влизат и няколко полезни аксесоара. По-малкото устройство е с размери 20х20 см и има изходна мощност от 20 вата, а размерите на голямото са 30х30 см, което му позволява да пасне точно в шкафовете от серията KALLAX. Неговата обща мощност е 42 вата.

Тонколоните се предлагат в черно и сиво, а освен през Bluetooth звук може да бъде прехвърлен към тях и чрез стандартен 3.5 мм жак. Джаджите могат да бъдат монтирани върху стена или специална стойка чрез продавани отделно аксесоари, а ако предпочитате по-индустриален изглед, винаги можете да свалите предпазните текстилни решетки. По-малката тонколона може да бъде комбинирана и с отделно продавана батерия, с която може да работи автономно до 10 часа.

И към двете устройства е добавен мултифункционален бутон, който служи за включване, усилване и промяна на баланса на високите и ниските честоти. Засега тонколоните не се предлагат в българския магазин на IKEA, но справка с германския показва, че цената им е съответно 50 и 89 евро. Стойката се продава за 10 евро, скобите за стенен монтаж струват 3 евро, а батерията е с цена 20 евро. Цените на устройствата са конкурентни и сега остава да разберем какъв звук осигуряват.

Източник: Ikea

 • Човек идея си нямаш че тези пари колко скъпо идват и в Германия ако взимаш 850 ? чисто на месец От Медиа Маркт за 150 ? взимаш трилентова HIFI тонколона
  andrianivanov
 • За пасивни блутут колони не съм чувал. Иначе изглеждат странно, въпросът е как свирят.
  board
 • Да.
  chilko
 • Само не разбрах, активни ли са колоните ?
  dani_z
 • Интересно ми е какви ще са първите отзиви за звука и дали ще успее да бие по-скъпите конкуренти... Иначе с добавянето на chromecast audio лесно може да се подобри качеството (wi-fi стрийминг) и се създаде multiroom система.
  chilko
 • На мен точно това ми харесва, че напомня на радио точка. Има носталгия, но както винаги, тука в България - Икеа е супер скупо място като цяло, в сравнение с USA и тяхните цени, спрямо заплатите им... А погледни как са напрвени, дървена кутия вътре с малко джаджи, които едва ли струват повече от $20 да се направи цялата история... :)
  sladyrko
 • минималистичен дизайн и максималистични цени
  Mr_Atkinson