Instagram активира функцията Reels в България

Instagram активира функцията Reels в България

През миналото лято Instagram добави към приложението функционалността Reels, с която се опита да привлече потребителите на TikTok, но тя беше достъпна в ограничен брой страни. По-късно днес добавката ще се появи и в България в приложенията за iOS и Android.

Reels позволява създаването на клипове с продължителност до 30 секунди, които могат да бъдат разнообразени с текст, звук, ефекти с добавена реалност и т.н. Поддържа се използване на видео от галерията, а на разположение има креативни инструменти като таймер и обратен брояч, подравняване на обектите за ефектни преходи, промяна на скоростта, както и опция за прилагане на дигитален грим.

Заедно с това малко по-рано тук се появи и функцията Music, която дава достъп до огромен каталог от лицензирана музика, която потребителите могат да ползват в своите сторита в Instagram и Facebook, а освен това могат да добавят и в Reels. Иначе можете да добавите и ваш звук, който другите потребители да ползват в своите клипове. Има и нов стикер за текст, който показва текста на възпроизвежданата песен, както и стикерът за въпроси Music Question Sticker.

Също така вече е възможно да добавяте песни в своя профил в секциите с интереси и хобита или да запазите някое парче да се показва най-горе на вашата Facebook стена. Така песента ще се пуска автоматично, когато някой отвори профила ви, а при кликване върху нея ще се отваря Facebook страницата на изпълнителя.