Intel: Кризата с чиповете ще продължи няколко години

Intel: Кризата с чиповете ще продължи няколко години

Според Intel ще са необходими няколко години, за да бъде решен проблемът с недостига на чипове, който се породи заради пандемията от новия коронавирус. Първоначално той засегна автомобилния сектор, но след това обхвана и други технологични раздели.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Преминаването към работа и учене в домашни условия доведе до експлозивен ръст в търсенето на полупроводникови продукти. Това от своя страна претовари веригата за доставки. Въпреки предприетите през последните месеци стъпки за разширяване на производството ще изминат години, преди кризата да отшуми.

Самата Intel обяви през март, че ще инвестира 20 милиарда долара за разширяване на производствения си капацитет на чипове. Като част от плановете са и изграждането на две нови фабрики в Аризона. Ако компанията успее да реализира бързо новите си съоръжения, тя може да се превърне в сериозен конкурент на лидерите в сектора, TSMC и Samsung.

Източник: Reuters

 • Доста сектори са засегнати за мое учудване, дори пазарът на нови коли не е изключение. Това го разбрах, от дилъра на коли с който разговаряхме преди две седмици.
  Искахме да сменим колата на жена ми , с малко по голяма такава.
  Това което искахме, не беше нещо супер много, чисто и просто искахме Chevy Trax AWD LT 2021 и два пакета допълнително срещу заплащане, свързани с удобството и безопасността при каране.
  Това което имаха налично не отговаряше на нашите изисквания, имаха подобно на което щяха да инсталират тези екстри там на място след няколко дни. От там тръгна разговора за Търговската война м/у САЩ и Китай, липсата на чипове, кабели и разни други компоненти.
  mrazko
 • е ти защо мислиш няколко години ще им трябват ахахаха
  tixooo
 • Ххахаха, междувремено ще печелим двойно и тройно.
  npet